İngiltere'nin saygın gazetelerinden Daily Telegraph, uzmanların görüşlerine yer verdiği haberde, İngiliz halkını 'Türk falcılara' karşı uyardı. Bournemouth Üniversitesi'nde profesör olarak görev yapan ve dolandırıcılık araştırmaları konusunda uzmanlaşan Keith Brown önceki gün bir açıklama yaptı.

Profesör Brown, Bournemouth'taki İngiliz Ulusal Çocuklar ve Yetişkinler Servisi'nde kamuoyunun karşısına çıktı. Brown, son dönemde yüzlerce ailenin dolandırıcıların ağına düştüğünü söyleyen Brown, "Dolandırıcılar son zamanlarda yakınlarını kaybeden ailelere dadanmış vaziyette. Bu Türk falcılar yakınlarından mesajları bu acılı ailelere iletme iddiasında bulunuyor fakat aslında hepsi dolandırıcı" açıklamasını yaptı.

Dolandırıcıların düzenli olarak para istediğini söyleyen Brown, "İnsanların duygularını sömürüyorlar. Daha sonra tehdit ediyorlar. 'Eğer para vermezsen seni lanetlerim' diyerek adeta şantaj yapıyorlar" ifadesini kullandı. Profesör Brown, yerel internet sitelerindeki ölüm ilanlarının dolandırıcılar için bir araç olduğunu söylerken, "İnsanları arayanlar genelde AB dışından arıyor. Bence bunlar Türkiye'den arıyorlar ve Londra'nın da onları engelleme gücü yok" dedi.

Sadece 6 aydır bu tür sahte falcıların ortaya çıktığını söyleyen Profesör Brown, "Yüzlerce aile hedefte" ifadesini kullandı.