Sputnik'in haberine göre Kasımi açıklamasında, "Maalesef Fransa'nın bölgedeki krizlere karşı taraflı ve peşin hükümlü bir tutumu olduğu görülüyor. Ve bu tutum kasıtlı olsun ya da olmasın potansiyel krizlerin gerçek krizlere dönüşmesine katkıda bulunuyor" ifadelerini kullandı.

'SAVAŞ ÇIĞIRTKANI SUUDİ YETKİLİLERİN UYDURDUĞU TEMELSİZ KONULARI TEKRAR ETMEK KRİZLERİ ÇÖZMEYE KATKI YAPMAZ'

Kasımi ayrıca "Bölgesel gerçeklikleri gözardı edip savaş çığırtkanı Suudi yetkililerin uydurduğu temelsiz konuları tekrar etmek ve İran'a yönelik agresifçe tutum almak, Suudi Arabistan'ın açıkça yıkıcı bir rol oynadığı bölgedeki krizleri çözmeye bir katkı sağlamıyor" dedi.

Lübnan Başbakanı Saad el Hariri'nin 4 Kasım'da Riyad'daki istifasının ardından bölgede yaşanan krizi çözme amacıyla dün Suudi Arabistan'da hem Hariri hem de Suudi Veliaht Prens ile Suudi Kralı ile görüşen Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, Suudi mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında 'Fransa'nın İran'ın bölgede hegemonya kurma niyetinden ve bölgesel krizlere müdahalelerinden endişe duyduğunu' söylemişti.

Le Drian "Özellikle de İran'ın balistik füze programını düşünüyorum" demişti.

Fransız bakan ayrıca Lübnan'ın 'dış müdahaleden korunması' gerektiğini de söylemişti.

HARİRİ VE AİLESİNİN YARIN FRANSA'YA ULAŞMASI BEKLENİYOR

Le Drian dün Hariri'nin Fransa'nın davetini kabul ettiğini açıklamıştı. Çarşamba günü Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hala Riyad'da bulunan Hariri ve ailesini Fransa'ya davet etmişti.

Hariri ve ailesinin cumartesi günü Fransa'ya ulaşması bekleniyor. Fransa Cumhurbaşkanlığı'ndan bir kaynak da Hariri ile Macron'un cumartesi günü bir görüşme gerçekleştirmesinin beklendiğini aktarmıştı.

Fransa Hariri'nin ülkeye gelişiyle bölgedeki krizin yumuşayacağını belirtiyor. Hariri'nin Fransa'dan Beyrut'a ne zaman geçeceği ise henüz netlik kazanmadı.