ABD'nin tartışma yaratan başkanı Donald Trump'ın Paris İklim Anlaşması'ndan çıkma kararı aldıktan sonra Amerika sert iklim olaylarıyla mücadele ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Teksas eyaletini etkisi altına alan ve 5. kategori bir fırtına olarak tanımlanan Harvey Kasırgası'nın ardından hafta sonu Florida'yı Irma Kasırgası etkisi altına aldı.

irma6

Atlanta, Miami, Orlando, Fort Lauderdale ve Tampa'da hayatı olumsuz etkileyen fırtına pazartesi günü Georgia'ya doğru ilerledi. Atlanta tarihinde ilk defa tropikal fırtına uyarısı yapılarak okullar kapandı.

irma4

Hızı zaman zaman saatte 300 kilometreyi bulan Irma Kasırgası, dolayısıyla 12.5 milyon ABD'liye elektrik verilemediği duyurulurken, altyapı düzenlemesi ve elektrik sisteminin tamir edilmesi için 'haftalar' boyunca çalışılacağı duyuruldu.

irma5

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Naples'ta 90 dakika yağış olduğunu ve sadece bu süre içerisinde su seviyesinin 2.1 metre yükseldiğini duyururken, Florida, Georgia ve Güney Carolina'da en az 10 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Irma Kasırgası yıktı geçti... ABD karanlığa büründü" desc="Harvey Kasırgası'nın yaralarını sarmaya çalışan ABD'nin Florida bölgesini şimdi de Irma Kasırgası vurdu. Hızı yavaşlamasına rağmen Florida'da milyonlarca insan etkilendi. İlk belirlemelere göre en az 5 kişi hayatını kaybederken elektriklerin kesilmesiyle yağmacılar sokaklara döküldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/soygunn.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/irma-kasirgasi-yikti-gecti-abd-karanliga-burundu-2006174/"]
Atlanta, Miami, Orlando, Fort Lauderdale ve Tampa'da 4.000'i aşkın uçuş iptal edilirken, 7 milyon insan için 'evlerinizi terk edin' çağrısı yapıldı. Geçtiğimiz hafta Karayipler'de başlayan kasırga birçok adada hayatı olumsuz hale getirirken en az 25 kişinin bir hafta içerisinde hayatını kaybettiği duyuruldu.irma3

Ülkenin sahil bölgesinde yer alan sığınaklarda şu an 200.000 kişinin kaldığı belirtilirken Miami ve çevresinde süpermarketlerde raflar boşaldı, lokanta ve sıcak yemek servisi yapan mekanların önünde ise uzun kuyruklar oldu. Reuters haber ajansının geçtiği haber ve fotoğraflarda ABD'lilerin 2 saati aşan kuyruklarda sıcak yemek için beklediği vurgulandı.