Yapılan açıklamada, hayatı boyunca 5 veya daha fazla partnere oral seks yapan erkeklerin boyun ve baş kanserine yakalanma oranının daha yüksek olduğu kaydedildi. Cinsel olarak aktif erkeklerin, cinsel olarak aktif kadınlara göre bu konuda daha büyük risk altında olduğu kaydedilirken, hem sık sık oral seks yapan hem de sigara içen erkeklerin ise kansere yakalanma riskinin en yüksek seviyelerde olduğu belirtildi.

Araştırmaya göre cinsel yolla bulaşan ve kansere yol açabilen, 100'den fazla tipi bulunan bir virüs olan HPV'ye bağlı gelişen kanser oranının önümüzdeki yıllarda artacağı belirtildi. Araştırmaya göre dünya genelindeki erkek nüfusunun sadece yüzde 0.7'sinin bu virüsten etkilendiği kaydedilirken, uzmanlar erkekleri bilinçlendirmek için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti.

[old_news_related_template title="Yeni kız arkadaşıyla yatağa girdi, 12 saat sonra hastanelik oldu" desc="İngiltere'de yaşayan 47 yaşındaki bir adam yeni kız arkadaşıyla ilk defa seviştikten sonra kabus bir gece yaşadı. British Medical Journal'da yer alan habere göre adam ilk sevişmenin heyecanıyla penisini kırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/penis.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/yeni-kiz-arkadasiyla-yataga-girdi-12-saat-sonra-hastanelik-oldu-2028130/"]
Erkek çocukların da kız çocukları gibi HPV aşısı olması gerektiğini belirten yetkililer, "Oral yolla oluşan kanserin, rahim ağzı kanseri vakalarına erişebileceğini tahmin ediyoruz. 100'den fazla HPV virüsü var fakat bunların sadece birkaçının kansere sebep olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı.

Kanser araştırmaları konusunda uzman olan Annals of Oncology dergisinde yer alan araştırmayda konuşan Dr. Amber D'Souza, "Sağlıklı ve bu tehdidin farkında olmayan insanlara durumu anlatmalıyız. Birçok insan hayatı boyunca oral seks yapıyor. Ve biz kansere sebep olan HPV'nin oral enfeksiyonla meydana geldiğini gördük. Kadınların ne kadar çok oral seks partneri olduğu önemli değil fakat erkeklerde ise hayatı boyunca 5'ten fazla oral seks partneri olan erkeklerde durum farklı. Özellikle sigara içiyorsa, erkekler ciddi risk altında" dedi.

[old_news_related_template title="Bilim dünyası açıkladı: Kadınlar yatakta bunu istiyor" desc="ABD'de 1000 yetişkin kadın üzerinde yapılan araştırma sonuçları Amerikan basınının gündemine oturdu. Indiana Üniversitesi Kamu Sağlığı Fakültesi'nde yapılan araştırmaya göre kadınların cinsel olarak tatmin olması için klitoral uyarılmaya ihtiyaç duyulduğu belirlendi. Amerikan basını ve kadınlar araştırmayla dalga geçti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/hareket-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/bilim-dunyasi-acikladi-kadinlar-yatakta-bunu-istiyor-2023831/"]
Arşatırmada 20-69 yaş aralığındaki 13.089 insanı inceleyen uzmanlar sigara içen ve 5'ten fazla partneri olan erkeklerin kansere yakalanma oranının %7.1 olduğu belirlenirken, sigara içmeyen ve aynı rakamda partneri olan erkeklerin kansere yakalanma riskinin ise %7.4 olduğu vurgulandı.

Sigara içmeyen ve oral seks yapmayan erkeklerde ise bu oranın yüzde 1.5 olduğu ifade edildi.