Samantha, geçtiğimiz ay dünya kamuoyuna tanıtıldığında "Dünyanın ilk akıllı seks robotu" olarak lanse edilmişti.Yaklaşık 6 bin dolarlık fiyatı, insana benzeyen yapısı ve 8 farklı 'insani modu' bulunan Samantha, Avusturya'nın Linz kentindeki Ars Electronica Festival'de görücüye çıktı.

[caption id="attachment_2050029" align="alignnone" width="620"]Samantha'yı taciz eden insanlar bir anda robotun etrafına üşüştü. Samantha'yı taciz eden insanlar bir anda robotun etrafına üşüştü.[/caption]

Bilim insanı Dr. Sergi Santos'un geliştirdiği Samantha, o etkinlikte ziyaretçilerin büyük ilgisini çekmişti. Öyle ki robotun canlı olup olmadığına ya da maddiyatına bakmadan elle taciz edilen robot bozulmuş ve Santos, "Bu bir oyuncak değil, ciddi bir araştırmanın ürünü" demişti. Santos, o gün elle tacize uğrayan robotun çok ciddi hasar gördüğünü kolunun kullanılamadığını ve memelerinin de sıkmaktan dolayı zarar gördüğünü söylemişti. Santos, "Bu barbarlar robotu adeta parçaladı" yorumunu da yapmıştı.

[caption id="attachment_2050028" align="alignnone" width="620"]Dr. Santos, robot Samantha'yı sapık saldırganlardan böyle kurtarabildi. Dr. Santos, robot Samantha'yı sapık saldırganlardan böyle kurtarabildi.[/caption]

Bu yaşanan korkunç olaydan sadece birkaç hafta sonra Santos, robotta bazı değişiklikler yaparak bu sefer İspanya'nın turistik şehri Barcelona'ya gitti. Barcelona'da robotu sergileyen Santos ve Samantha yine korkunç bir kitleyle karşı karşıya kaldı.

[caption id="attachment_2050030" align="alignnone" width="620"]Bazı erkekler robotu yakından inceledi. Bazı erkekler robotu yakından inceledi.[/caption]

Barcelona'da bir lokantanın önünde robotu sergileyen Santos'a yoldan geçenler önce laf atmaya başladılar. Yoldan geçenler, "Çok güzel bir kadın, çok güzel görünüyor. Çok güzel bir vücudu var" derken, başka bir adam da "Yüzü çok güzel. Gerçek bir kadına benziyor" yorumunu yaptı. İngiliz Daily Star gazetesinin haberinde ise bir anda erkeklerin robotun etrafını sardığı öne sürüldü. Gazetenin çektiği fotoğrafta erkekler robotun etrafını sardıktan sonra elle taciz etmeye başlıyor. Bazıları robotun saçını çekerken, bazıları elini ağzına sokuyor ve diğerleri de kalça ve göğüslerini elliyor.

Santos'un uyarılarına rağmen dağılmayan grup ile bilim insanı arasında gerilim yaşandıktan sonra grup olaysız bir şekilde ayrıldı. Dr. Santos, "Üzerinde çok önemli sensörlerin olduğu Samantha yine zarar gördü. İnsanlar ona karşı çok saldırgan bir tutum izliyor. Ama onu tamir etmeyi başardım" dedi.