Katar Emiri, Körfez'de yaşanan krizin çözümü için ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliği yapacağı görüşmelere katılmaya hazır olduğunu ancak Katar'a boykot uygulayan diğer dört Arap ülkesinin Trump'ın çağrısına henüz cevap vermediklerini söyledi.

Amerikan CBS televizyonuna açıklama yapan Şeyh Emir Tamim bin Hamad el Sani, ülkesi ile Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır arasında 5 Temmuz'dan beri süren anlaşmazlığa son vermek istediğini söyledi. Dört ülke dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz ihracatçısı olan Katar'ı terörü finanse etmekle suçlayarak ilişkilerini kesmişler ve Katar'ın tüm ulaşım yollarını kapatmışlardı. Katar ise bu suçlamaları reddediyor.

[old_news_related_template title="Katar ile Suudi Arabistan'dan ajans restleşmesi" desc="Geçtiğimiz aylarda Körfez'de suların ısınmasına sebep olan Katar Krizi'yle ilgili olarak sıcak gelişmeler yaşanıyor. Trump'ın arabuluculuğuyla dün Suudi ve Katarlı liderler telefon görüşmesi yaptı. Fakat bunun açıklanmasından kısa süre sonra Suudi Arabistan, Katar'la diyalogu askıya aldığını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/katar-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/katar-ile-suudi-arabistandan-ajans-restlesmesi-2004404/"]
Şeyh Tamim, Trump'ın kendisine, "Dostlarımın aralarında kavga etmesine izin veremem" dediğini ve Eylül ayında New York'ta yapılan Birleşmiş Miletler Genel Kurul toplantıları sırasında, görüşmelerin ABD'de yapılmasını teklif ettiğini söyledi. Şeyh Tamim, "Ben derhal kendisine, Sayın Başkan, biz hazırız. Ben en başından beri diyalog istiyorum dedim" dedi. Şeyh Tamim, görüşmelerin kısa sürede yapılması gerektiğini ancak diğer dört ülkeden bir yanıt gelmediğini belirtti.Şeyh Tamim, "Hiçbir şey onurumuzun ve egemenliğimizin üstünde olamaz. Ancak biz bunun sona ermesini istiyoruz. Ben hep bunu söyledim. Onlar bana bir metre gelirlerse ben onlara 10,000 mil giderim" ifadelerini kullandı. Katar Emiri, eğer kriz nedeniyle herhangi bir biçimde askeri bir müdahale söz konusu olursa bölge için büyük kaygı duyacağını söyleyerek, "Korkarım ki bir şey olursa, askeri bir hareket olursa bu bölge kaos içine düşer" dedi.