Havada panik yaratan bu gelişme sonrasında FBI tarafından gözaltına alınan 25 yaşındaki Anıl Uskanlı'nın havaalanında yolcuları korkuttuğu ortaya çıktı.

 

American Airlines uçuşuna sadece dizüstü bilgisayarı ve telefonuyla gelerek dikkatleri üzerine çeken Uskanlı'nın havaalanında yolcuları rahatsız ettiği ve bu sebeple şikayet edildiği kaydedildi. Görgü tanıklarından Jaime Reznick, Uskanlı'nın kendi kendine güldüğünü ve yolcuları süzdüğünü belirtirken, ekonomi sınıfı bileti olmasına rağmen uçağa ilk bindiğini sözlerine ekledi.

[old_news_related_template title="Kokpite girmek isteyen Türk'ün detayları ortaya çıktı" desc="Los Angeles - Honolulu uçağında kokpite girmeye çalışan Türk yolcu hakkında deliller mahkemeye sunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/turk2-1.png" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kokpite-girmek-isteyen-turkun-detaylari-ortaya-cikti-1865711/"]
Reznick, "Hepimiz onun uçakta olmasından dolayı korktuk. O bir tehditti ve çok garip davrandığı için bizi korkuttu" dedi. Reznick'in American Airlines'ı uyardığı fakat hiçbir önlem alınmadığı da kaydedilirken bu konuda bir soruşturma açıldı. Reznick'ten özür dileyen havayolu şirketi 10.000 bedava mil verdi.Uskanlı'nın mahkumlarla birlikte hükümete ait bir uçakla Hawaii'den ayrıldığı açıklandı.