KENT KONSEYİ KARAR ALDI, TÜRKMEN VE ARAPLAR BOYKOT ETTİ


Kerkük'te "Kürdistan bayrağı" tartışması yaklaşık 15 gün önce, kentin Kürt kökenli Valisi Necmettin Kerim'in bayramlarda gönderlere "Kürdistan bayrağı çekilmesi" talimatıyla başlamıştı.

Önce sadece "bayramlar için" denilen göndere "Kürdistan bayrağı" çekilmesi işlemi, ne Kerkük'ün Irak Anayasası uyarınca bağlı olduğu Bağdat yönetiminden, ne de yıllarca "Kerkük Türkmen kentidir" politikası izleyen Ankara'dan ciddi bir tepki gelmeyince Kerkük Kent Konseyi'ne de taşındı.

Ve Kerkük Kent konseyinde oyların çoğunluğuna sahip Kürt kökenli üyeler, kentteki tüm resmi binalara, bayram seyran demeden sürekli "Kürdistan bayrağı" çekilmesi kararını onayladı.
Konseyin Türkmen ve Arap üyeleri ise, görüşmeleri boykot ederek oylamaya katılmadı.

"MİLLİ MARŞ" EŞLİĞİNDE BAYRAĞI ÇEKTİLER


Kent Konseyi'ndeki oylamadan hemen sonra ise, üyeler hep birlikte Kerkük Kaymakamlık binasına giderek, göndere, "Kürdistan Milli Marşı" eşliğinde "Kürdistan bayrağı" çektiler.

Tören sırasında gazetecilere konuşan kent konseyinin Kürt kökenli üyelerinden Elmas Fadıl Ağa, "Kerkük Kürdistan bölgesinin kalbidir. Kerkük'e Kürdistan bayrağı çekmenin anlamı, bu bölgenin Kürdistan bölgesinin parçası olmasıdır" dedi.