DHA'nın haberinde Irak Türkmen Cephesi'nin Kerkük'ün kuzeyinde yer alan Altınköprü bürosunun ateşe verildiği belirtildi.

Bugün Reuters'a konuşan IKBY yetkilileri hafta sonu yaşanan gerilimin ardından yaklaşık 100.000 Kürt'ün bölgeden kaçtığını açıkladı. Kerkük'ten kaçanların Erbil ve Süleymaniye'ye sığındığı belirtildi.

Öte yandan Haşdi Şabi milislerinin 2 gün içinde girdikleri bölgelerden çekilmesi nedeniyle Erbil'de halk sokaklara döküldü. Kutlamalarda ağır silahlarla havaya ateş açıldı.

[old_news_related_template title="Kerkük'e operasyon başlattılar! İlerliyorlar..." desc="Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Irak güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezine operasyon başlattığını duyurdu. Öte yandan her iki taraf da 'Savaşı başlatan siz olmayın' açıklaması yaparken Bağdat kuvvetleri, Kerkük'teki K1 Hava Üssü'nü ele geçirdiklerini ve IKBY ile yapılan anlaşma kapsamında bazı yerlerin teslim edildiğini duyurdu. Ankara da konuyla ilgili bir açıklamada bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/ordusu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-irak-kerkuke-operasyon-baslatti-2050338/"]

Haşdi Şabi milislerinin dün akşam saatlerinden itibaren girdikleri bölgelerden çekilmesi nedeniyle Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin merkezi Erbil'de halk sokaklara döküldü. Haşdi Şabi milislerinin çekilmeye başladıklarının duyulduğu saat 01.30'dan itibaren Erbil'in 60 metrelik caddesi üzerinde çok sayıda kişi toplandı.

kerk

Araçlarla konvoy yapıp gezen Erbilliler, Şii milislerin bölgeden çekilmesini kutladı. Kutlamalar sırasında sık sık ağır makinalı silahlarla havaya ateş açıldı. Öte yandan Irak Kürdistan Bölgesel yönetiminin kontrolünde bulunan Duhok ve Zaho'da da sevinç gösterilerinin yapıldığı öğrenildi. Öte yandan Diyala'ya bağlı Hanekin İlçesi'nde yaşayan Kürtlerin  dün akşam saatlerinde ayaklandıkları ve Haşdi Şabi milislerini şehir merkezinden çıkardıkları iddia edildi.

Haşdi Şabi milislerinin şu ana kadar Şengal, Sinüne, Rabia, Zummar, Hanekin ve Kerkük'ten çekildikleri öğrenilirken, akşam saatlerinde büyük bir peşmerge kuvvetinin Kerkük'e gittiği belirtildi.

erke

IKBY KHURMALA PETROL SAHASINI ELİNDE TUTUYOR
Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yanlısı haberleriyle bilinen Rudaw, IKBY'nin Kerkük'ün kuzeybatısındaki Khurmala petrol sahasını elinde tuttuğunu iddia etti. Rudaw'daki haber Irak Kürt Bölgesel Yönetimi güvenlik güçlerinden bir komutana dayandırıldı.

Khurmala jeolojik olarak Kerkük petrol havzasında yer alıyor. Saha idari sınırları içinde yer aldığı Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından geliştirildi. Iraklı güçler bu hafta içinde Kerkük vilayetini 2014 yılından bu yana bölgede konuşlu Kürt Bölgesel Yönetimi güçlerinden geri aldı.

Detaylar geliyor...