Son dönemde yaptığı kıtalararası balistik füze denemeleri ve dünyayı korkutan tehditleriyle gündeme gelen Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Kuzey Kore'den 2015 yılında kaçarak Güney Kore'ye yerleşen Hee Yeon Lim, İngiltere'nin çok satan gazetelerinden The Mirror'a konuştu.

Babası Albay Wui Yeon Lim'in vefatından sonra ülkeden kaçan genç kız yaşadıklarını anlattı. Babasının pozisyonu dolayısıyla Pyongyang'da çok rahat bir hayatı olduğunu söyleyen Lim, diktatör Kim'in yakın çevresinde olduğu için o hayata dair gözlemlerini ve gerçekleri açıkladı.

koree

Çok korkunç şeyler gördüğünü söyleyen Lim, "Üst düzey yetkililer bizim okula gelirdi ve genç kızları seçerek diktatörün evinde çalışmak için alırdı. Sadece güzel kızları seçerlerdi. Bu kızların tek görevi ona masaj yapmak ve havyar yedirmekti. Eğer gitmek istemezlerse gizemli bir şekilde bir daha okula gelmiyorlardı" ifadesini kullandı.

Kişisel olarak Kim Jong-un ile tanıştığını da dile getiren Lim, "Yemeklerde havyar ve özellikle Çin'de çok popüler olan 'kuş yuvası çorbası' içiyordu. Bu çorbanın kilosu 2.700 dolardı" dedi.

[caption id="attachment_2018348" align="alignnone" width="615"]Lim, müzisyenlerin uçaksavarlarla idam edildiğini öne sürdü. Lim, müzisyenlerin uçaksavarlarla idam edildiğini öne sürdü.[/caption]

Lim ayrıca, pornografik içerikli filmler çektikleri iddiasıyla 11 müzisyenin de herkesin gözü önünde füze savar silahlarla idam edildiğini söyledi. Patlamaların etkisiyle müzisyenlerin teker teker resmen ortadan kaybolduğunu söyleyen Lim, "10.000 kişi bunu izledi ve her yerde uzuvlar ve vücutlarından parçalar vardı. Daha sonra tanklar cesetlerin üzerinde geçerek neredeyse hiçbir şey bırakmadı" dedi.

Lim, yaşadıklarından sonra ülkeden kaçtığını dile getirirken, kaçakçılara para verdiğini ve Çin sınırından Laos'a ve oradan da Güney Kore'ye iltica ettiğini söyledi.