İngiltere, bugün Kraliçe Elizabeth'in taktığı şapkayı konuşuyor. İngiltere'nin AB'den ayrılma sürecinde elini kuvvetlendirmek için ülkeyi erken seçime götüren Başbakanı Theresa May'in hükümet planının kamuoyuna duyurulduğu etkinliğe katılan Kraliçe Elizabeth, bir konuşma yaptı.

bayrak

Fakat Kraliçe Elizabeth'in taktığı şapka etkinliğin önüne geçti. May'in İngiltere'nin AB'den çıkma planlarını anlattığı konuşmada Kraliçe Elizabeth, Avrupa Birliği'nin bayrağını andıran mavi zemin üzerine sarı yıldızlara benzeyen bir şapka taktı.

Başta İngiltere'nin çok okunan gazetelerinden Daily Mail olmak üzere birçok yayın ve Twitter kullanıcıları Kraliçe Elizabeth'in subliminal bir mesaj vermiş olabileceğini öne sürdü. Daily Mail, "Kraliçe, Brexit  planını anlattığı konuşmada şüpheli bir biçimde Avrupa bayrağına benzeyen bir şapka taktı" ifadesini kullandı.

Politik konularda resmi olarak açıklama yapmayan kraliyet ailesi konuyla ilgili bir yorum yapmadı. Geçtiğimiz yıl The Sun gazetesi, kraliyet ailesinin Brexit'i desteklediğini öne sürmüş ve gazete ile Buckingham Sarayı'nın arasında gerginlik yaşanmıştı.