Kuzey Kore'nin geçtiğimiz aylarda yaptığı, "Sizi nükleer silahla vururuz" tehdidinin arka planı ortaya çıkmaya başladı. İngiltere'nin çok satan gazetelerinden Daily Mail, Kuzey Kore'nin çılgın lideri Kim Jong-un'un bazı noktaları belirlediği ve buralara füzeyle saldırmayı planladığını okuyucularına duyurdu.

Daily Mail'in European Commission of Foreign Relations isimli düşünce kuruluşuna dayandırdığı raporda, Pyongyang yönetiminin ilk aşamada toplam 15 noktaya saldırmayı planladığı belirtiliyor. Kim Jong-un'un hedef olarak belirlediği noktalar ise başta ABD ve Japonya olmak üzere birçok farklı yerde bulunuyor.

[old_news_related_template title="Üçüncü Dünya Savaşı'nın tamtamları duyuluyor" desc="Yaptıkları her açıklama olay olan dünyanın iki köşesindeki Trump ve Kim Jong Un arasındaki restleşme dünyanın gözlerini bu eksene kaydırdı. Kuzey Kore'nin Guam'ı tehdit etmesinin ardından Trump da nükleer silahları yenileyip güçlendirme sözü verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/2017-06-08t014433z_1837358236_rc18b7de8920_rtrmadp_3_northkorea-missiles.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/ucuncu-dunya-savasinin-tamtamlari-duyulmaya-baslandi-1965982/"]

Raporda, "Kuzey Koreli bir kaynak, nükleer saldırıda potansiyel hedefleri bize aktardı. Pyongyang yönetimi bazı stratejik noktaları hedefledi. Bunlar arasında ABD sınırları içindeki yerler de var Güney Kore, Japonya ve Hawaii'deki noktalar da var" ifadesi dikkat çekti.

Raporda yer alan noktalardan bazıları, Pentagon, Beyaz Saray, Manhattan, Guam, Seul, Busan, Okinawa, Tokyo, Kyoto olarak dikkat çekiyor.