Merkel'in son dönemde dozunu artırdığı Türkiye karşıtlığı yanıt bulamamış olacak ki Alman medyası bugün Türkiye ile ilgili bir habere imza attı.

Ülkenin çok satan gazetelerinden Bild, Alman Federal hükümetinin göçmen anlaşması kapsamında Ekim ayında Türkiye'ye para göndereceğini okuyucularına duyurdu. Gazetenin iddiasına göre Berlin, gelecek ay toplam 78.7 milyon euro verecek. Bu ödemeyle birlikte Almanya'nın Türkiye'ye göndereceği toplam para 314.6 milyon euroya çıkmış olacak.

Alman Bild gazetesi gelişmeyi, "Almanya, Türkiye'ye hızla 80 milyon euro ödeyecek" başlığıyla duyurdu.

[old_news_related_template title="Merkel'e rağmen Avrupa'nın kafası karışık" desc="Son aylarda gerilen Ankara-Berlin ilişkisini 24 Eylül'de yapılacak Almanya seçimleri öncesinde kullanan Başbakan Merkel, 'Türkiye ile ilişkileri askıya alırız' ve 'Gümrük anlaşmasını revize ederiz' gibi iddialarda bulunmuştu. Peki bakalım Avrupa Birliği üyesi ülkeler ve yetkililer Merkel'e ne diyor?" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/merke-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/merkele-ragmen-avrupanin-kafasi-karisik-2003163/"]

AB ile yapılan göçmen anlaşması kapsamında AB toplamda 3 milyar euro ödemeyi taahhüt etmiş ve bunun 2 milyar eurosu, üye ülkelerden toplanacaktı. Almanya'nın toplam 427.5 milyon euro ödemesi bekleniyor.