17 Aralık döneminde İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele bölümünde “komiser yardımcısı” olarak görev yaptığını, halen de ABD’de yaşandığını mahkemede beyan eden Hüseyin Korkmaz, kendisini 17 Aralık operasyonlarını yürüten ekibin “şefi” olarak tanıttı.

Oysa Korkmaz, 17 Aralık sonrasında tutuklanmış, 17 ay cezaevinde kalmış, verdiği ifadesinde “17-25 Aralık dosyalarında tek bir parafım yoktur. Ben neden 17 aydır tutukluyum?” İfadesini vererek serbest kalmıştı.

Korkmaz, New York Güney Bölge Federal mahkemesinde verdiği ifadesinde ise, Türkiye’deki bu sözleriyle tamamen çelişen bir tablo çizdi. 2010 yılında Polis Akademis’nden mezun olduktan sonra ekonomik suçlarla mücadele biriminde şef olarak göreve başladığını, emrinde çalışan önce 3, ardından da 4 personel bulunduğunu söyleyen Korkmaz iki yıl sonra ise, müdürlükteki “proje” ve “yolsuzluk” birimlerinin birleştirilmesiyle, “yolsuzluk ve proje birim şefi” olduğunu, bu kez 8 memurla çalıştığını anlattı.

[old_news_related_template title="Reza Zarrab'ın 7'nci gün sorgusunda flaş detaylar!" desc="Reza Zarrab, 7'nci gün sorgusunda; Zafer Çağlayan'a verdiği saatin 'faturasından' Sözcü'nün 2016 yılında Türkiye'nin gündemine taşıdığı 'Kanlıca’da bulunan yalısına yaptırdığı izinsiz tadilata' kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. İşte duruşmayı mahkeme salonunda takip eden sozcu.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı'nın bugünkü duruşma için izlenimleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zarrab-487-11.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/reza-zarrabin-7nci-gun-sorgusunda-flas-detaylar-2122810/"]

“Savcılığın tanığı” olarak kürsüye gelen, Savcının sorduğu sorulara karşılık 17 Aralık operasyonundaki “şüphelilerin” kimler olduğunu, operasyonun nasıl yapıldığını ayrıntılarıyla anlatan Hüseyin Korkmaz, operasyon öncesinde şüphelilerin “teknik takip, fiziki takip, email izlemesi, telefon dinlemesi” aracılığıyla izlenip, kanıt toplandığını anlattı.

“ŞÜPHELİ” OLARAK KİMLERİ GÖRDÜKLERİNİ ANLATTI

17 Aralık sonrasında İstanbul’dan Hakkari’ye atandığını da anlatan Korkmaz, 17 Aralık’ta hakkında operasyon yapılan bakanlar ve üst düzey bürokratlarla, Reza Zarrab ve ekibinin isimlerini tek tek “şüpheli” olarak saydı. Korkmaz, “17 Aralık tarihindeki operasyonda 32 kişi gözaltına alındı. Ancak şüpheli listesinde hatırladığım kadarıyla 50-100 isim vardı” dedi.

[old_news_related_template title="Zarrab'ı tecavüzle suçlayan kişinin kimliği belli oldu" desc="Reza Zarrab davasından son dakika haberleri peş peşe geliyor. ABD’nin New York kentinde ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delmek suçlamasıyla tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’ya karşı ‘tanıklık’ yapan Reza Zarrab hakkında cinsel taciz ve tecavüz davası açan kişinin, Fildişi Sahilleri vatandaşı 61 yaşındaki Faouzi Jaber olduğu ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/jaber.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/zarrabi-tecavuzle-suclayan-kisinin-kimligi-belli-oldu-2123371/"]

AYAKKABI KUTULARI FOTOĞRAFLARI DELİL OLDU

New York Güney Bölge Federal Savcılığı, 17 Aralık operasyonu sırasında Türk kamuyonuda büyük tartışma yaratan, Süleyman Aslan’ın evinden çıkan içi para dolu ayakkabı kutularını delil olarak mahkemeye sunup, Hüseyin Korkmaz’a bu fotoğrafların nerede çekildiği, istihbaratının nasıl aldındığı gibi konularda sorular yöneltti.

Benzer şekilde, Reza Zarrab’ın elinde bir paketle İstanbul Ortaköy’deki Avrupa Birliği Bakanlığı ofisine gelişine ilişkin teknik takip fotoğrafı ile, Zafer Çağlayan ve Muammer Güler’e para götürürken görüntülenen kuryelerin fotoğrafları da kanıt olarak jüriye sunuldu. Fotoğraflardan birinde, kuryelerin taşıdığı paraların görevli polisler tarafından çantadan çıkarılıp, görüntülendiğine ilişkin bir görüntü de kanıt olarak jüriye gösterildi.

[old_news_related_template title="Zarrab'ın ifadesinde 7'nci günü: Cezaevinde beni öldürmeye çalıştılar" desc="Zarrab’ın ifadesi yedi gün sonunda tamamlandı. Duruşmanın son bölümünde, ABD'de kaldığı ilk hapishanede, birisinin kendisine saldırdığını ve öldürmeye çalıştığını iddia eden Zarrab 'İşbirliği yaptığım için bana saldırdı ve beni öldürmek için talimat aldı' dedi. Zarrab 'Güvenliğinizden endişe ediyor musunuz?' sorusuna 'Elbette. Türkiye’deki ailem için endişeliyim.” yanıtını verdi. Bu sözlere inanmayan ve 'Hâlâ cezaevinde misiniz?' sorusunu yönelten Atilla'nın avukatlarına ise hakim 'Cevap vermek zorunda değil' diye müdahale etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/zarrab-487-10.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-zarrabin-ifadesinde-7nci-gunu-2122617/"]

Savcılığın sunduğu fotoğraflar arasında Zarrab’ın şirketlerinde çalışan Murat Öziş adlı çalışanın TÜRGEV önünde elinde bir çantayla çekilmiş fotoğraf da yer aldı.

ATİLLA’NIN AVUKATLARI DA SORGULAYACAK

Hüseyin Korkmaz, Savcılık sorgusu bittikten sonra Mehmet Hakan Atilla’nın avukatları tarafından da sorgulanacak.