Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Oklahoma City Thunder takımında oynayan Enes Kanter, Türk pasaportunun iptal edilmiş olması nedeniyle dün akşam saatlerinde Romanya'ya girişte polis tarafından durduruldu.

LONDRA'YA GİDEN UÇAĞA BİNDİRİLDİ


FETÖ'yü desteklediği bilinen Kanter, saatlerce Romanya'daki havalimanında tutulduktan sonra Londra'ya giden bir uçağa bindirildi. Altı senedir NBA'de oynayan basketbolcunun buradan da New York'a uçacağı öğrenildi.

Amerikan New York Times gazetesinin ulaştığı Romanya sınır polisi sözcüsü Kanter'i pasaportunun Türkiye tarafından iptal edildiği için ülkeye girmesine izin verilmediğini anlattı. Polis, Kanter'in gözaltında tutulmadığını ya da bir yere kilitlenmediğini, havalimanında serbestçe dolaşmasına izin verildiğini ancak Romanya'ya giriş yapmasına izin verilmediğini ifade etti.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREDE


Yine New York Times'ın haberine göre NBA'den yapılan açıklamada Kanter'in Romanya tarafından Londra'ya giden uçağa binmesine izin verilmesi için ABD Dışişleri Bakanlığının devreye girdiği belirtildi.

Ancak Kanter'in geçerli olmayan bir pasaportla Londra'ya seyahat etmesine nasıl izin verildiğine dair yetkililerden henüz bir açıklama yapılmış değil.

BASIN TOPLANTISI YAPACAĞINI AÇIKLADI


Bugün New York'ta basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyen Kanter, "Birçok çılgın hikâye ile anlatacağım çok şey var. Hazır olun!!" yazdı.

Kanter, dün akşam saatlerinde Romanya'daki havalimanında tutulurken Twitter hesabından paylaştığı videoda, pasaportunun siyasi görüşü nedeniyle iptal edildiğini söylemişti.