Times Higher Education tarafından yapılan araştırmada kimya, fizik, psikoloji, tıp ve ekonomi alanında Nobel Ödülü kazanan 50 kişiye dünyanın sonu hakkında düşünceleri soruldu.

Araştırmaya katılanların yüzde 34'ü nüfus artışının ve doğaya zarar verilmesinin insanlığın sonunu getireceğini söylerken, ikinci sırada olası bir nükleer savaşın başlaması yer aldı.

[old_news_related_template title="Stephen Hawking: Uzaylılar Colomb gibi gelebilir" desc="Yaptığı açıklamalarla sansasyon yaratan bilim insanı Stephen Hawking ilgi çekici bir açıklama daha yaptı. Hawking'in 'Stephen Hawking's Favorite Places' isimli belgeselinde, ünlü bilim insanının açıklamalarına yer verildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/hawking-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/stephena-hawking-uzaylilar-colomb-gibi-gelebilir-1947658/"]
Ankette soruları yanıtlayan "dünyanın en zeki isimleri" bulaşıcı hastalıkların, ilaçlara dayanıklı virüslerin ve yapay zekanın da insanlığın sonunu getirebileceğini öne sürdü. Bilim insanları terörizm ve hatta Donald Trump'ın da dünyanın sonu için bir tehdit olduğunu ifade ederken ankete katılan NASA'da görevli bilim insanı John Mather, "İnsanlar aşırı iklim değişikliklerine çok dikakt etmeliyiz derken araştırmaya dahil olan iki kişi direkt olarak "Donald Trump" derken şöyle devam ettiler: "Ne yazık ki bilimin buna bir çözümü yok".