Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke Jensen de NATO tatbikatındaki skandal nedeniyle Türkiye'den özür diledi.

8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç’te gerçekleşen NATO tatbikatında Atatürk ve Erdoğan’ın hedef gösterilmesi sonrasında Türkiye ile NATO arasında kriz çıkmıştı. NATO, tatbikatta Atatürk ve Erdoğan’ın hedef gösterilmesiyle ilgili olarak bir teknisyen ve subayın ordudan atıldığını açıklarken, NATO'dan resmi olarak bir özür gelmişti.

[old_news_related_template title="Son dakika... NATO 2 skandal birden! Ordudan atıldı! Atatürk ve Erdoğan'ı hedef gösterdiler..." desc="NTV'nin haberine göre NATO, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef tahtası olarak gösteren subayın ordudan atıldığını, Mustafa Kemal Atatürk'ü seçen kişinin de teknisyen olduğunu açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/2017-03-31t145524z_434505984_rc1a213862a0_rtrmadp_3_nato.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-natodaki-skandalla-ilgili-subay-ordudan-atildi-2094703/"]
Norveç basınında yer alan haberlerde organizasyonun planlanmasının sorumlusu olarak NATO gösterilirken Norveç’in sadece ev sahipliği yaptığı belirtildi. Norveç Savunma Bakanlığı, basına bir açıklama yapmazken, “Bu bir NATO tatbikatı dolayısıyla yorum yapamayız” ifadesi kullanmıştı.Akşam saatlerinde Norveç'ten de bir açıklama geldi. Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke Jensen konuştu. Jensen, "Bu mesaj Norveç'in görüşlerini veya politikalarını yansıtmamaktadır ve mesajın içeriğinden dolayı özür dilerim. Olayı ayrıntılı bir şekilde inceleyip ve sonuçlara uygun şekilde tedbirler alacağız" ifadesini kullandı.