Okullarda düzen ve disiplini sağlayan kurallar vardır elbet ama birazdan öğreneceğiniz dünyanın farklı yerlerindeki bazı okullarda uygulanan bu kurallara çok ama çok şaşıracağınız kesin!

İngiltere'de az arkadaş kuralı: Bu okullarda öğrencilerin çok arkadaş edinmesi yasak. Sebebi ise bu çağda kalıcı olmayacak olan arkadaşlıklar çocuğu zedeleyebiliyor.

1

Tokyo'da saç yasağı: Tokyo'daki bazı okullarda çocuğun saçı, kendi renginde olmalı. Hatta bu yüzden öğretmenler aileden çocuğun eski fotoğraflarını bile isteyebiliyor.

2

New York'ta ise bazı kelimeler yasak: Fakirlik, yoksul olmak, boşanma gibi bazı kelimeler çocuklarda kötü etkiler yaratacağı gerekçesi ile yasak.

3

Kırmızı mürekkep yasağı: Avustralya'da, öğrencileri agresif yaptığı ve kanı, şiddeti temsil ettiği gerekçesi ile kırmızı renkte yazan kalemler yasak.

4

El kaldırma: Nottinghamshire'daki bir okulda ise el kaldırma yasağı var. Hatta bu birçok okula da sıçramış durumda. El kaldırma sistemi, sadece aynı kişilerin derse katılmaları demek. Bu yüzden el kaldırmak yasak.

5

Parfüm yasağı: Pennsylvania'daki bir lisede bir öğrencinin parfüm ile yanmasından sonra okullarda parfüm ve deodorant yasaklandı.

6

Tuvalet sınırı: Chicago'da ise tuvalet sınırı bulunuyor. Her öğrenci dönem içinde, ders anında sadece 3 kez tuvalete gidebiliyor. Sebebi ise çocukların bunu bir kaçamak olarak kullanmaları.

7

Dondurulmuş bezelyelerin üzerinde diz çökme: Çin'deki bazı okullarda, öğrenciler dondurulmuş bezelye üzerinde diz çökerek cezalarını alıyorlar. Birçok kuruluş buna karşı çıksa da, eğitimin toplum için çok önemli olduğunu düşünüyorlar.

8