ABD ulusal jimnastik milli takımındaki genç kadınları uyuşturarak onlara tecavüz eden ve bilgisayarında çocuk istismar materyalleri bulunan "Şeytan Doktor" lakaplı 54 yaşındaki Larry Nassar'a hapis cezası verildi.
nassar

Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya alan sporcu McKayla Maroney'nin, geçtiğimiz aylarda, "Benim güvenimi yok etti, vücudumu istismar etti ve ruhumu derinden yaraladı. Müsabakadan bir gün önce bana ilaç verdi ve ertesi gün onun yatağında uyandım" dediği cani doktor hakkında çocuk pornosu bulundurma suçlarından 60 yıl hapis cezası verildi.

[old_news_related_template title="Dünyaca ünlü jimnastikçi 7 yıl tacize uğramış" desc="Spor dünyasının bir dönem en çok konuşulan isimlerinden biriydi McKayla Maroney. 2012 Londra Oyunları'nda altın madalya alan ABD jimnastik ekibinin bir parçası olan genç sporcu, Hollywood'u sarsan taciz skandalı sonrasında, spor dünyasında da benzer bir durum yaşandığını ortaya koydu. Maroney, 7 yıl boyunca antrenörleri tarafından tacize uğradığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/bacaklar.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/dunyaca-unlu-jimnastikci-7-yil-tacize-ugramis-2054213/"]
ABD Grand Rapids Bölge Savcısı Janet Neff, kararı açıklarken kariyeri boyunca Michigan State Üniversitesi jimnastik takımını ve kadınlar takımında görevli olan Nasser'ın karar sonrası yıkıldığı belirtildi. Hakim kararı verirken, 120'den fazla kurban ve yakınlarının tanıklığını merkeze aldığını dile getirdi.