Daha önce Ankara'ya Suriye'deki Suriye Demokratik Güçleri'ne "sınırlı, görev odaklı ve görevleri tamamlamaya yönelik" silahlar vereceğini söylediğini belirten Pentagon'dan şaşırtıcı bir açıklama geldi. Pentagon, "İçinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri ile işbirliğini sürdüreceğiz" açıklamasını yaptı.

[old_news_related_template title="Trump Erdoğan'a garanti verdi: YPG'ye silah yok" desc="Cumhubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump önemli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede ikili ilişkiler, Soçi zirvesi, Suriye krizi ve bölgesel sorunlar ele alındı. Önümüzdeki saatlerde görüşmeye ilişkin yazılı açıklama da yapılacağı kaydedildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/erdogantrump.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-erdogana-garanti-verdi-ypgye-silah-yok-2104942/"]

Reuters'ın haberine göre Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, "Askeri ihtiyaçlar doğrultusunda, Kürt partnerlerimize karar bağlanmamış askeri destek gözden geçiriliyor" ifadesini kullandı.Açıklamada, IŞİD'i yenmek ve IŞİD'in tekrar bölgeye gelmesini engelleyerek istikrar sağlamak için gerekli silah ihtiyacının incelendiği belirtildi.