Suriye'nin Rakka kentinde IŞİD ile YPG'nin de içerisinde yer aldığı DSG arasında çatışmalar orta kesimlerde şiddetlendi. Sputnik'e konuşan DSG Basın Sorumlusu Mustafa Balli, Rakka'da birçok yeri IŞİD'den aldıklarını belirtti ve kentin tamamını 1 aya kadar IŞİD'den temizleyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri (DGS) yetkililerinden edinilen bilgilere göre Rakka'yı IŞİD'den alma operasyonunda çatışmalar kentin orta kesimlerinde devam ediyor.

DSG güçleri kentin ortasındaki hastaneyi de IŞİD'den aldı. Rakka'da 5 mahallede çatışmalar devam ederken IŞİD'in elinde sadece 6 mahalle tek kaldı.

Öte yandan çatışmalar nedeniyle siviller zor durumda kalıyor, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının hava saldırıları nedeniyle de sivil ölümleri yaşanıyor.
Rakka'daki çatışmalarla ilgili Sputnik'e konuşan DSG Basın Sorumlusu Mustafa Balli de şunları söyledi: "Rakka'daki çatışmalar üçüncü ayını geçti. Çatışmalar kentin ortasında devam ediyor. Güçlerimiz ilerliyor. Birçok bölgeyi aldık. Tahminlerimize göre Rakka'yı 1 aya kadar IŞİD'den temizleriz. Kentin ortasındaki büyük hastane ve Reşit Parkı güçlerimizin kuşatması altında. Çatışmalar orada devam ediyor. Güçlerimiz bugün Revka mahallesinde 100 sivili çatışmaların ortasından kurtarıp güvenli bölgelere yerleştirdiler."

DSG, Rakka'yı IŞİD'den almak için 6 Haziran'da ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava ve silah desteğiyle operasyon başlatmıştı.