İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtiğimiz haftasonu Dünya Atletizm Şampiyonası 4x100 bayrak yarışında büyük şok yaşandı.

YARIŞTA USAİN BOLT SAKATLANDI

Son 100 metreyi koşan olimpiyat ve dünya şampiyonu rekortmen atlet Usain Bolt, sakatlanarak yarışı yarıda bıraktı.

2a Fotoğraf The Sun


Usain Bolt'un sakatlığının ardından, yarışmadan bir gece önce Batı Londra'da katıldığı barbekü partisindeki görüntüleri basına sızdı.

Basına sızan o görüntülerde; Bolt konyak içip kadınlarla dans ediyor.

Dünya Atletizm Şampiyonası gibi önemli bir yarıştan önce Usain Bolt'un bu denli alkol almasının dikkati, konsantrasyonu yanı sıra spor yaralanmasında da etkili olduğu düşünülüyor.

Spor öncesi alkol koordinasyonu bozar

Tıpkı egzersiz sonrasında olduğu gibi egzersiz öncesinde de alkollü içecek kullanımı; vücudunuzun reaksiyon yeteneğini azaltır ve bu alkol alımının saatler sonrasında da devam eder. Kaslarınızın doğru zamanda kasılması için gerekli reaksiyon zamanında aksaklıklar oluşur ve koordinasyonunuz büyük ölçüde bozulur.

Pek çok spor dalında alkol tüketiminin; örneğin atletizm, boks, judo gibi yakın temas sporlarında ya da koşu esnasında görünür biçimde dikkat, konsantrasyon yanı sıra performans esnasında, sonrasında, toparlanma süresinde ve spor yaralanmalarını önleme üzerine olumsuz etkilerinin olduğu açıktır. Alkol tüketimi dramatik biçimde kişiyi, spor yaralanmalarına açık hale getirir, performansı azaltır, yorgunluğun daha kısa sürede gerçekleşmesine neden olur ve toparlama süresini uzatır. Spor ve alkol birbiriyle uyumlu bir ikili değildir.”