New York'ta tutuklu yargılanan Reza Zarrab'ın savunma ekibine, ABD'de mevcut Trump yönetimine yakın iki politikacıyı, New York eski Belediye Başkanı Rudolph Giuliani ve ABD Adalet eski Bakanlarından Michael Mukasey'i dahil etmesine mahkemeden izin çıktı.

Zarrab davasına bakan New York Federal Mahkeme Hakimi Richard Berman izin kararında, Giuliani ve Mukasey'in bağlı oldukları avukatlık firmalarının Zarrab'ın dolandırdığı iddia edilen 8 Amerikan bankası da temsil etmekte olduklarını vurguladı. Bu temsil durumunun, davada  "çıkar çatışması" çıkarabileceğini, görülen duruşmalarda çıkar çatışması ihtimalinin Zarrab'a açıkca anlatıldığını vurgulayan Berman, Zarrab'ın "çıkar çatışması nedeniyle duruşma sonucuna itiraz etme hakkından vazgeçtiğini" de kayıtlara geçirdi.

Zarrab'ın hakkından vazgeçmesi üzerine Giuliani ve Mukasey'in savunma ekibinde yer almalarına izin veren Hakim Berman, ancak mahkemenin olası çıkar çatışmalarını takip etmeyi sürdüreceğini de vurguladı.

Berman'ın kararındaki dikkat çekici unsurlardan biri de, Giuliani ve Mukasey'in Ankara'ya giderek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmeleri ve görüşme hakkında savcılığa bilgi vermeleri konusunda oldu. Hakim, görüşme hakkında bilgi sağlanmasının "avukat-müvekkil gizliliği içinde sayılmayacağına" hükmetti.

Böylece, Giuliani ve Mukasey'in bundan sonra da Türk hükümet yetkilileri ile Zarrab adına yapacakları görüşmelerin Savcılığa da bildirilmesi zorunlu hale geldi.