2013'te İsviçre Alpleri'nde geçirdiği kaza sonrasında bitkisel hayata geçen Formula 1'in efsanevi pilotu Michael Schumacher'in eşine ve ailesine şantaj yapıldığı ortaya çıktı.

O tarihten beri bitkisel hayatta olan Schumacher'in sağlığını ve şirketlerin yönetimini üstlenen Corinna Schumacher'e şantaj yapan kişinin ise Dettingenli bir Türk olduğu ortaya çıktı. 48 yaşındaki Schumacher'e e-posta atan Hüseyin B. isimli adam toplamda 900.000 euro istedi.

Bu "bağışın" verilmemesi durumunda ise Schumacher'in Formula 4 yarışlarına katılan oğlu Mick'in bir kazaya kurban gideceğini söyleyen Hüseyin'in bir boyacı olduğu ortaya çıktı. Geçtiğimiz yılın 14 Şubat'ında Corinna'ya e-posta atarak tehdit eden Hüseyin B.'yi ise yaptığı bir hata ele verdi.

Tehdit mesajının ardından banka numarasını veren Hüseyin, güvenlik güçlerinin radarına girdi ve kısa süre sonra yakalandı.

Mahkemeye çıkarılan Hüseyin suçunu itiraf ederken avukatı, "Tehdit etti ve planladı ama sebebini bilmiyoruz" dedi. 1 yıl 9 ay denetimli serbestlikten yararlanan Hüseyin, 4500 euro para cezası, 50 saat kamu hizmeti yapma cezası ve psikolojik terapi seansına katılma zorunluluğuna mahkum edildi.