Dailymail'in aktardığı habere göre, teknoloji ve cinsel ilişki konusunda uzman olan Dr. Trudy Barber seks robotlarıya ilgili bir e-kitap yayınladı. Evli çiftlerin arasındaki cinsel ilişkinin sadece özel günlerde kalacağını söyleyen Trudy Barber, seks ihtiyaçlarının genel olarak robotlarla karşılanacağını ifade etti. Uluslararası Robotlarla Aşk ve Seks Kongresi'nde de konuşan Barber, insanların teknolojiyi benimsemeye hazır olduğunu söyleyerek, robotlarla seks için sadece kısa bir süre kaldığını söyledi. Barber, robotlarla seks sayesinde gerçek seksin değerinin artacağını ve daha heyecanlı bir seks hayatı oluşacağını da belirtti.

EKSTRA BİR İNSAN IRKI GİBİ

Trudy Barber, seks robotlarının ekstra bir insan ırkı olacağını düşündüğünü söyledi. Robotlarla seksin, ne zaman kabul edilebilir olacağı değil, bizim robotlarla sekse ne zaman entegre olacağımızın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca cinsel isteklerin robotlarla daha rahat yaşanağını söyleyerek, kendi cinsel hayatımızı keşfetmemizin daha kolaylaşacağını ifade etti.

seks-robotu

HUMANOIDLER YAYILIYOR

Ses tonlarını ve yüz ifadelerini analiz edebilen ve bu analize göre duygulara tepki verebilen "Pepper Robot" gibi robotlar şimdiden dünyada kullanılmaya başladı. Humanoid adı verilen insansı robotlar, özellikle Japonya'da yaşlı insanlara hizmet sağlamak için kullanılıyor. Bilim adamları ayrıca çocuk bakıcılığı yapmak için de Humanoidlerin kullanılabileceğini düşünüyor. Yani robotlar seks hayatımızın yanında tüm hayatımıza girmek üzere.

OLUMSUZ ETKİLERİ DE OLABİLİR

Londra Üniversitesi Goldsmiths'de bilgisayar uzmanı olan Kate Devlin, seks robotlarının insan partnerinin cinsel tercihlerine cevap verecek şekilde geliştirileceğini düşündüğünü söyledi.
Bununla birlikte, sanal zeka uzmanları, insanlarla ilişkiye girecek robotların yayılmasıyla, gençlerin cinsel yaşamlarının olumsuz yönde etkilenebileceği konusunda uyarıda bulundu.
Yeni ergenliğe girmiş gençlerin, robotlarla ilk ilişkilerini yaşaması ve seks hakkında gerçekçi olmayan düşüncelerle büyümesi bir tehlike olarak görülüyor.