Somali'de dün yaşanan bombalı saldırılar sonrasında ölü sayısının arttığı açıklandı. Son yılların en çok ölüm yaşanan saldırılarından biri olarak tarihe geçen ve Somali'nin başkenti Mogadişu'da yaşanan saldırı sonrasında Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah 3 günlük yas ilan etti.

 

Reuters'a konuşan polis Muhammed Hüseyin ise ,"Ölü sayısı 85'e çıktı bildiğimiz kadarıyla 100'den fazla yaralı var" ifadesini kullandı. Yetkililer, bomba yüklü bir kamyonun şehrin hareketli bir noktasında patladığını ve ikinci bir saldırının da Medine sokağında yaşandığını duyurdu.

Öte yandan İngiltere'nin çok okunan haber portalı Independent, yetkililerin açıklandırmalarına dayandırdığı haberde saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 189'a yükseldiğini ve en az 200 kişinin de yaralı olduğunu ifade etti. Eğer bu rakamlar doğrulanırsa, çifte saldırının ülkedeki en korkunç saldırı olarak tarihe geçeceği açıklandı.

Yıkılan binalar arasında arama-kurtarma çalışmalarına devam eden yetkililer, henüz saldırıyı üstlenen belli bir grup olmadığını ifade etti. Fakat ülkede El Kaide'nin uzantısı olan Eş Şebab örgütü sıklıkla saldırı düzenliyor.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölenlerin sayısı 231'e yükseldi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bomba yüklü araç patlatılmıştı. Yetkililer saldırıda ölü sayısının 231'e yükseldiğini, 200'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.