IŞİD'e karşı savaşan koalisyonun Bağdat'taki sözcüsü Albay John Dorrian, son günlerde Türkiye ve Washington'ın "ortak çıkarları" doğrultusunda terör örgütüne dört hava saldırısı düzenlendiğini belirtti.

Dorrian, "Söz konusu hedeflerin tahrip edilmesinin ortak çıkarımız doğrultusunda olduğu bir fırsat penceresi gördük" dedi ve hedeflerin Türkiye'yle ortak çalışma sonucu tespit edildiğini vurguladı.

Dorrian vurulan hedefler arasında bir zırhlı personel taşıyıcı ve IŞİD'e ait taktik birlikler olduğunu ifade etti.

[old_news_related_template title="ABD Türkiye ile dalga mı geçiyor?" desc="Pentagon Sözcüsü Peter Cook, ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin Türkiye'nin Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında El Bab'da yürüttüğü harekâta destek verip vermediği yönündeki soruya Ankara'yı kızdıracak bir yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/petercook.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abd-turkiye-ile-dalga-mi-geciyor-1602846/"]

Albay Dorrian, "Bu, yapmaya devam etmeyi beklediğimiz bir şey. IŞİD hedeflerini Suriye ve Irak'ta, bulundukları her yerde vuruyoruz" diye konuştu.

John Dorrian ayrıca hedeflerin Türkiye ve ABD'nin ortak çalışması sonucu tespit edildiğini aktardı.

Hava saldırıları açıklamasına karşın, ABD'nin Türkiye'nin el Bab'daki operasyonuna karada ne ölçüde destek verdiği belirsiz.

Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Dorrian, geçen Kasım ayında yaptığı bir açıklamada, El Bab operasyonunun Türkiye'nin kendi kararı olduğunu ve koalisyon olarak bu operasyonun bir parçası olmadıklarını, hava desteği sağlamadıklarını söylemişti.

Ankara destek görememekten rahatsızdı


ABD'nin Suriye'deki politikası, özellikle de YPG'ye verdiği destek Ankara'yı kızdırmıştı.

Türkiye, El Bab çevresinde IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlarda uluslararası Koalisyon’un da hava desteği konusunda üzerine düşeni yapması çağrısında bulunuyor. Ankara'dan, Koalisyon güçlerinin IŞİD’e karşı başlatılan mücadeleye destek vermediği yönünde beyanlar geliyor.

[old_news_related_template title="ABD'den Türkiye ile ilgili bir açıklama daha!" desc="ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Koalisyon'un sözcüsü Albay John Dorrian, Türkiye'nin İncirlik'teki ABD üssünü kapatmasının ya da ABD'nin buradan yaptığı hava operasyonlarını sınırlandırmasının IŞİD'le mücadele açısından felaket olacağını söyledi. Dorrian, dün Pentagon Sözcüsü Peter Cook'un 'Fırat Kalkanı'nda Türkiye'ye 'güç gösterisi'yle destek verildi' çıkışına da açıklık getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/dorrian.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abdden-turkiye-ile-ilgili-bir-aciklama-daha-1604334/"]

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, son dönemdeki konuşmalarında Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'e karşı yürüttüğü operasyonda yalnız bırakıldığını söylemişti.

Erdoğan, "Türkiye, Suriye kaynaklı tehditleri sınırları boyunca yaşarken hatta sınırlarımızın içine bombalar yağarken, NATO adeta olayın tamamen dışında tutuldu" demişti.

Erdoğan ayrıca, "Bugün de El Bab operasyonumuzda ne NATO'nun ne de bölgede güç bulunduran güya müttefik ülkelerin en küçük bir desteğini görmüyoruz. "Sözüm ona DEAŞ'a (IŞİD) karşı mücadele için kurulan koalisyon bugün DEAŞ'a en büyük zayiatı verdiren, örgütün belini kıran El Bab harekatına hiçbir katkı sunmuyor" diye konuşmuştu.

[old_news_related_template title="Fırat Kalkanı'nda sıcak saatler! İlk kez görüntülendi" desc="İHA, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında El Bab’da operasyonların yoğunlaştığı Akil Dağı ve Hastane bölgesinde terör hücrelerine ağır kayıplar verdiren Türk ordusunun ilerleyişini dakika dakika görüntüledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/resimid_2922362.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-firat-kalkaninda-sicak-saatler-ilk-kez-goruntulendi-1592970/"]

Başbakan Binali Yıldırım ise AKP Meclis Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında, “Biz Fırat Kalkanı Operasyonu’nda DEAŞ’a karşı mücadele ederken, ABD’nin bir halt ettiği yok. Yaptıkları YPG/PYD’ye silah vermek. Bu dostluğa sığmaz” demişti.