Bir Kongre danışmanının verdiği bilgiye göre Temsilciler Meclisi dış ilişkiler komisyonunun başkanları ile Temsilciler Meclisi'nde Demokrat ve Cumhuriyetçi parti grup başkanları barışçı protesto gösterisine şiddet ile müdahale edilmesini kınayan ve sorumluların adalet karşısına çıkarılması çağrısını içeren bir tasarı hazırladı.

Dış ilişkiler komisyonunun Cumhuriyetçi başkanı Ed Royce ve önde gelen Demokratlardan Eliot Engel'in yanı sıra, Cumhuriyetçi grup başkanı Kevin McCarthy ve Demokrat grubun başkanı Steny Hoyer, tasarı ile ileride benzer durumların yaşanmaması için de önlem alınmasını istiyor.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın korumaları ABD'de kavgaya karıştı" desc="Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump'la ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirirken, Washington'daki Türk Büyükelçiliği Konutu önünde arbede çıktı. Erdoğan'ı protesto eden grupla Erdoğan destekçileri birbirine girerken, olayda dokuz kişi yaralandı. Kavgaya Erdoğan'ın korumalarının da karıştığı öne sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/erdogan-16.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-cumhurbaskani-erdoganin-korumalari-abdde-kavgaya-karisti-1853762/"]

Erdoğan'ın Washington ziyareti sırasında 16 Mayıs'ta Türk büyükelçilik konutu dışında Türk koruma görevlileri ile protestocular arasında arbede yaşanmış, olayda yaralanan 11 kişiden ikisi hastanelik olmuştu.

Reuters'ın haberine göre; Türkiye, protestocuların PKK ile bağlantılı olduğunu belirtirken, Washington polisi olayı barışçı göstericilere yapılan "acımasız bir saldırı" olarak nitelemişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Türk koruma görevlilerinin davranışını "son derece rahatsız edici" olarak niteledi. Türk tarafı ABD'nin Ankara büyükelçisini çağırıp "saldırgan davranışlar" nedeniyle protesto notası vermişti.

Danışmanın verdiği bilgiye göre tasarı bugün dış ilişkiler komisyonunda ele alınacak.