Önceki gün Almanya Başbakanı Angela Merkel, yaşananları kınamış ve Alman vatandaşı Peter Steudtner’in serbest bırakılmasını istemişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi'ni çağırırken, Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın'ın Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak nota verildiği kaydedildi. Alman Bild gazetesi bu gelişmeler dolayısıyla Dışişleri Bakanı Gabriel'in tatilini yarıda kestiğini öne sürdü.

Reuters'ın acil koduyla geçtiği haberde ise Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye Steudtner'in derhal serbest bırakılması için talepte bulunduğu kaydedildi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sözcüsü, Steudtner'in terörizmle ilişkilendirilmesi hakkında ise "absürt" yorumunu yaptı. Yapılan açıklamada, "Almanya Hükümeti Peter Steudtner'in ve diğer insan hakları savunucularının tutuklanmasını kınıyor. Onun hiç gecikmeden serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Peter Steudtner gibi bir insan hakları ve demokrasi savunucusunun bu iddialara maruz kalması absürt. Uluslararası Af Örgütü ve diğer STK'lar Türkiye'de çoksesliliğin, demokrasinin ve insan haklarına saygının oluşması için çok önemli rol üstleniyor" ifadesi yer aldı.


Detaylar geliyor...