Adı henüz açıklanmayan bir saldırgan, saatler gece yarısını gösterirken otelin kumarhanesine girdi ve elindeki saldırı tüfeğiyle ekranlara ateş açmaya başladı.

Bunun üzerine otelde büyük bir panik yaşandı. Saldırgan oyun masalarını ateşe verdi ve 113 milyon Filipinler pesosu (2.3 milyon dolar) değerindeki oyun fişlerini çantasına doldurdu.

Akabinde otel bölümüne giren saldırgan, çantasını bırakarak bir odaya girdi. Yatağa uzanan saldırgan, üzerine kalın bir battaniye örttü ve üzerine benzin dökerek kendini ateşe verdi.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Polis yetkilileri, saldırganın otel müşterilerine ateş açmadığını defalarca vurguladı. Güvenlik güçlerinin bu açıklamaları, onlarca insanın nasıl öldüğü sorusunu akıllara getirdi.

Yapılan açıklamalarda birçok insanın çıkan yangın sonucu yayılan dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği belirtildi. Otel kompleksinden kaçmayı başaranlar, dumanın tüm yapıyı kapladığını anlattı. Tanıklar olayın iki saat sürdüğünü aktardı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Filipinler polisi olayın terör saldırısı değil, basit bir hırsızlık vakası olduğunu açıklarken, IŞİD saldırının dinci örgüte mensup bir yalnız kurt tarafından yapıldığını duyurdu.

Yetkililer saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını belirtirken, Manile Emniyet Müdürü Oscar Albayalde, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu muhtemelen akli dengesi yerinden olmayan bir kişi tarafından yapılan basit bir soygun" ifadesini kullandı.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ernesto Abella da olayın ülkenin güneyinde bir şehri işgal eden radikal dincilerle bağlantılı görünmediğini ifade etti

Basın toplantısında konuşan Abella, "Tüm emareler, görünüşe göre akıl sağlığı yerinde olmayan bir kişi tarafından yapılan cezai eyleme işaret ediyor. Saldırgan uyarı ateşi açmasına rağmen, insanları vurmayı ya da onlara zarar vermek istediğini gösteren bir bulgu yok. Hayatını kaybeden 34 kişi boğularak öldü" dedi.