Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşına şu sözlerle yanıt verdi:

 

"Bizim halklarımız Yunanistan'a gidiyor, Yunan adalarına gidiyor, Yunanlılar Türkiye'ye geliyor. Esasen baktığımız zaman çok benzer yanlarımız var ama bir tane şımarık bir çocuğun da bunların hepsini gölgelemesine de Yunanistan'ın her şeyden önce müsaade etmemesi lazım. Biz böylesine bir zihniyetle belli yarışlar içine girmeyiz. Onlara güç gösterisi yapmamıza da gerek yok. Türk askerinin yeri geldiği zaman ne yapabileceğini en iyi onlar bilir. En iyi hükümet bilir. O şımarık çocuğa da iyi anlatsınlar. Bizim de sabrımızı zorlamasınlar."

resimid_3134454

Yunan Bakan Kocias, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın geçen günlerde beraberindeki komutanlarla Kardak Kayalıkları'na yaptığı ziyarete ilişkin, "Türk Genelkurmay Başkanı (Hulusi Akar) isteseydi de Kardak'a çıkamazdı" ifadelerini kullanmıştı.

[old_news_related_template title="Yunan Savunma Bakanından Kardak’a çelenk" desc="Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın pazar günü Kardak Kayalıkları’nı ziyaretinin ardından, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kamenos, bugün sabah saatlerinde Kardak'ın deniz bölgesine çelenk attı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/02/kardak37429.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/yunan-savunma-bakanindan-kardaka-celenk-1654272/"]