Toplantıya katılan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın eleştirisi üzerine Petraeus, PYD’nin ABD’nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın kuzeni olduğunu söylerken, bir yandan da YPG üyelerinin IŞİD’e karşı çok iyi mücadele ettiklerini ifade etti.

CIA eski Direktörü David Petraeus'un adı, Mike Flynn’in istifasının ardından Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı adayları arasında geçiyor.

[old_news_related_template title="Ünlü falcıdan liderlerin geleceklerine ilişkin flaş yorum!" desc="ABD'nin çiçeği burnunda Başkanı Donald Trump'ın 8 Kasım seçimlerinden başarıyla çıkacağını tahmin eden birkaç isimden biri olan Hong Kong'lu falcı, liderlerin geleceklerine ilişkin kehanetlerde bulundu. Trump'ın iyi bir başlangıç yapacağını ve 2017 sonunda çuvallamaya başlayacağını tahmin eden Priscilla Lam, Rusya Devlet Başkanı Putin'in ise güçlenerek yoluna devam edeceğini söyledi. CNN'in haberine göre; Lam'ın kehanette bulunduğu isimler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bulunuyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/falci.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/unlu-falcidan-liderlerin-geleceklerine-iliskin-flas-yorum-cumhurbaskani-erdogan-1645223/"]

Rakka operasyonu hakkında da konuşan CIA eski direktörü, "Rakka'nın bir Kürt kenti olmadığı, bu nedenle de Kürtler tarafından kurtarılamayacağı anlayışı mevcut. Askeri anlayışa göre, tutamayacağın toprağı kurtarmamalısın" yorumunda bulundu.

2003 yılında Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilmesi olayı sırasında Petraeus, Irak’taki ABD güçlerinin komutanıydı.

[old_news_related_template title="Adı o koltuk için geçiyordu ama..." desc="ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Kabinesi'nin en önemli koltuklarından biri olarak değerlendirilen Dışişleri Bakanlığı'na kimin oturacağına karar verdi. Trump bu önemli görev için petrol devi Exxon Mobil'in CEO'su Rex Tillerson'ı seçti. Ancak Tillerson'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yakın ilişkisi ABD'de tepkilere neden oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/tillerson-660x454-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/dunya/son-dakika-trump-disisleri-bakanini-belirledi-1562414/"]

2012’de evlilik dışı ilişkisi ortaya çıkınca CIA Direktörlüğü'nden istifa eden Petraeus'un adı Trump'ın Dışişleri Bakanlığı için de geçmişti.