Reuters'ın haberine göre; Caracas ve başkaca kentlerdeki eylemlere dünkü katılım, Çarşamba günkü gösterilere göre biraz daha cılızdı. Venezuela bayrakları taşıyan göstericiler "Artık diktatörlük yok" diye slogan attı.

Protestocular cezaevindeki muhalefet liderlerinin salıverilmesi ve erken seçime gidilmesini talep ediyor. Muhalefet milletvekili Freddy Guevera, "Bugün Venezuela halkı bu amaca bağlı olduğunu gösterdi" diyerek, insanlara sokakta kalma çağrısı yaptı.

[caption id="attachment_1807403" align="alignnone" width="880"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, askeri sokağa yönlendirdi ve sivil milislere silah vererek, ABD destekli darbe olarak nitelendirdiği gösterilere karşı destekçilerini sokağa çağırdı.

MADURO PROTESTOCULARI SUÇLUYOR


Cumhurbaşkanı Maduro polise ve dükkânlara saldırdıkları gerekçesiyle muhalefeti suçluyor. Maduro şu ana kadar 30'dan fazla insanın gözaltına alındığını belirtti. Son yaşananlarla hayatını kaybedenlerin sayısı en az 7'ye çıktı.

[old_news_related_template title="Bir ülkede yer yerinden oynuyor" desc="Ekonomik krizle sarsılan Venezuela'da muhaliflerin 'tüm yürüyüşlerin anası' olarak andığı hükümet karşıtı protestolarda en az üç kişi hayatını kaybetti. Nisan ayı içinde gösterilerde ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/2017-04-20t002804z_560906877_rc1dfec91960_rtrmadp_3_venezuela-politics-protest.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-bir-ulkede-yer-yerinden-oynuyor-1805451/"]

Venezuela dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip. Buna rağmen, yıllardır yüksek enflasyon, önlenemeyen suç artışı ve temel mal kıtlığıyla mücadele ediyor. IMF, ülkedeki enflasyonun bu yıl yüzde 700 artarak zirveye çıkacağını belirtiyor.

[caption id="attachment_1807404" align="alignnone" width="880"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]

Ülkenin dört bir yanında gerçekleşen protestoların son üç yılda görülen en büyük protestolar olduğu düşünülüyor.

Protestoların alevlenmesinin nedeni, geçen ay Yüksek Mahkeme'nin muhalefetin kontrolündeki Parlamento'dan gücü devralma kararını açıklamasıydı. Mahkeme üç gün sonra kararını değiştirdiyse de, protestoların yayılmasının önüne geçilemedi.

[caption id="attachment_1807405" align="alignnone" width="880"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]