Erdoğan havalimanına varmadan kentte hareketlilik başladı. ABD polisi, Erdoğan'ın kalacağı Blair House Oteli'nin önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

DHA'nın haberine göre; Erdoğan otelde dinlemeye geçerken, otelin yan sokağında toplanan kalabalığa Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç hitap etti.

Ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen kalabalığa Erdoğan'ın selamlarını ileten Büyükelçi Kılıç, Erdoğan'ın Çin'den 14 saat yolculuğun ardından ABD'ye geldiğine değindi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Serdar Kılıç, "Cumhurbaşkanımız, ABD ile 12 saat zaman farkı olan bir ülkeden, 14 saat yolculuğun ardından buraya geldiği için maalesef buraya gelip sizlere merhaba diyemediler, selamlarını gönderdiler. Zahmet edip buraya kadar geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTO: DHA FOTO: DHA


Öte yandan, Erdoğan-Trump görüşmesinin Oval Ofis'te TSİ 19:40'ta gerçekleşeceği öğrenildi.

İki lider arasındaki ilk yüz yüze görüşmede masaya gelecek temel iki konu, Washington Yönetimi'nin PKK'nın Suriye kolu PYD/ YPG'yi ağır silahlarla donatma kararı ve FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi olacak. ABD'de tutuklu yargılanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab'ın da görüşmede gündeme gelmesi bekleniyor.