24 yaşındaki Woodward, Oxford Üniversitesi'ne bağlı Christ Church'te alkol ve uyuşturucu etkisi altındayken eski erkek arkadaşı Thomas Fairclough'a saldırdı. İddiaya göre; genç kadın, sevgilisinin üzerine dizüstü bilgisayar, bardak ve reçel kavanozu fırlattı. Akabinde Fairclough'u bacağından bıçakladı.

BBC'nin haberine göre; Woodward, kasten yaralama suçunu kabul etti. Ancak Oxford Ceza Mahkemesi'nden yargıç Ian Pringle QC, saldırının "bir kereye mahsus" olduğuna inandığını ifade etti.

Yargıç Pringle, "Bu sıradışı, yetenekli genç hanımın uzun süredir arzu ettiği mesleğe girmesini engellemek, çok ağır bir ceza olur" dedi ve ekledi: "Yaptığın şey, biliyorum ki, peşini asla bırakmayacak, çok berbat ve normal şartlarda hürriyeti engelleyecek ceza gerektiriyor."

Mahkemede "istisnai bir şekilde hareket edeceğini" söyleyen İngiliz yargıç, "uyuşturucu kullanmaması gerektiğini" belirterek, karar duruşmasını 25 Eylül'e erteledi.

Tıp öğrencisi olduğu belirtilen Woodward'ın bacağından bıçakla yaraladığı gencin de Cambridge Üniversitesi öğrencisi olduğu açıklandı. İkilinin çöpçatanlık uygulaması Tinder üzerinden tanıştığı öğrenildi.