Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak Fransa'nın yeni lideri Emmanuel Macron'la buluştu. Bu görüşme Erdoğan ile Macron arasındaki ilk görüşme olarak kayıtlara geçti.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


Erdoğan akabinde AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’la buluştu. Erdoğan'ın AB yetkilileriyle yapacağı görüşmede, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu öncesi zorlu bir döneme giren Avrupa ile ilişkilerin seyrinin netleşmesi bekleniyor.

FOTO: REUTERS/ Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldi. FOTO: REUTERS/ Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir araya geldi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Brüksel'de 16:30'da Almanya Başbakanı Angela Merkel ile bir araya gelecek. Erdoğan'ın terör saldırısıyla sarsılan İngiltere Başbakanı Theresa May ile de buluşması bekleniyor.

BRÜKSEL NOTLARI


• NATO Zirvesi nedeniyle Brüksel dün olağanüstü hareketliydi. Sokaklarda sadece polis araçları değil, askeri araçlar da vardı. Zaman zaman şehir içinde trafik durduruldu ve askeri araçların pozisyon alması sağlandı. Polis arabaları ise sürekli konvoy halinde her bölgeyi dolaştı.

• Sadece Trump'ın değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otelinin önünde de geniş güvenlik önlemleri vardı. Üç ayrı polis timi güvenliği sağlarken, Erdoğan'ın otelindeki sivil koruma sayısının fazlalığı da dikkat çekti.

• Trump'ın uçağı gelirken, iki F-16 savaş uçağı eşlik etti. Ayrıca, sekizli savaş uçağı grubu Brüksel üzerinde uçuş yaptı.

• Erdoğan'ın otelinin önünde ABD ve İngiliz basınının dışında, Alman, Belçika ve Türk basını da vardı.

• Erdoğan'ın kaldığı otelin üzerinde sık sık bir helikopter uçuş yaptı, bazen dakikalarca otelin üzerinde kaldı.

• Erdoğan akşam AKP bağlantılı Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) üyeleri ile otelde yemekte buluştu. Sadece Belçika değil, Hollanda ve Almanya'dan gelen UETD üyelerine, seçimler nedeniyle teşekkür edildi.

• Erdoğan'ın gelişi beklenirken, UETD temsilcileri toplanan gençlere ve kadınlara slogan provası yaptırdı. Bazı gençlerin iki ellerini kaldırıp bir elleriyle bozkurt işareti, diğeriyle Rabia işaretleri yaptıkları görüldü. / ALİ GÜLEN/ BRÜKSEL