Bugünkü duruşmada Zarrab, savcılık makamının sorularını yanıtlamaya devam etti. Türkiye saati ile 17:30'da başlayan duruşma saat 22:00'da ise sona erdi. Daha önce Zarrab'ın ifadesinin 3 gün süreceği açıklanmıştı. Ancak Zarrab'ın ifadesinin pazartesi gününe sarkacağı öğrenildi.

Duruşmadan notlar...

Duruşmanın sonunda, Hakim Berman iki gündür yargılamanın büyük kısmında uyuyan bir jüri üyesinin görevine son verdi. Berman "Sadece uyuklamıyordu, bildiğin uyuyor gibiydi" dedi. Yerine yedek altı jüri üyesinden birinin getirileceği belirtildi.

Saat 22:00 Duruşma son olarak dinletilen ses kayıtlarının ardından sona erdi.

Saat 21:40 Duruşmaya kısa bir ara verildi.

Saat 21:30 Duruşmada bir telefon görüşmesine ait ses kaydı dinletiliyor.

Saat 21:20 Hakimin "İtirafçı olma konusunda seni kimse zorladı mı ya da tehdit etti mi?" sorusuna Zarrab "Hayır, efendim" diye yanıt verdi.

Saat 21:15 29 Mayıs 2013 tarihinde Reza Zarrab'ın tutuklu yargılanan sanık Hakan Atilla'ya gönderdiği bir e-posta'nın delil dosyasına girdiği öğrenildi.

muammer-guler
Saat 21:10
-  ABD'li gazeteci Adam Kalsfeld, jüri üyelerine eski içişleri bakanı Muammer Güler'in fotoğrafının gösterildiğini iddia etti.

Saat 21:00 - ABD'li gazeteci Katie Zavadski, Zarrab'ın yeniden şema çizmeye başladığını aktardı.  Zavadski, Twitter hesabında, "Basın mensupları çizdiği şemaların kendileriyle paylaşılmasını talep etti ancak şemalar henüz paylaşılmadı.  Tahmin ediyorum Zarrab'ın şemalara artık ihtiyacı kalmadığında bunlar basına verilecek" dedi.

Saat 20:32 - Zarrab, ABD'nin altın ticaretine koyduğu kısıtlamalar nedeniyle sonradan 'gıda ticaretine' yönelmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Saat 20:26 - Zarrab "İranlılar, ödemeler yapıldığı sürece, bunu umursamadı" dedi.

Saat 20:20 - Zarrab "İranlılarla sürekli irtibat halindeydimk" dedi. Şu anda Zarrab ile sağkolu olarak bilinen Happani arasındaki ses kayıtları dinletiliyor.

Saat 20:15 - Oturum aranın ardından yeniden devam ediyor...


caglayan
Duruşmayı takip eden ABD'li gazeteci Adam Kalsfeld, jüriye de dağıtılan 'duruşma albümünde' bulunan Zafer Çağlayan'ın fotoğrafını da paylaştı..

Saat 19:40 Oturuma ara verildi. Hakim 'Çok konuşan' Zarrab'a boğaz pastili verilmesini istedi.

Saat 19:30
BBC Türkçe'nin haberine göre: Zarrab ifadesinde "Süleyman Aslan'ı her aradığımda borçlu hâlde oluyordum" dedi.

Saat 19:20 - Zarrab'ın ifadesi sırasında Hakan Atilla'nın avukatları sık sık itirazda bulundu.

Saat 19:15 Zarrab, İran'ın petrol gelirlerini aklamak için tasarlanan gıda ticareti sistemini ayrıntılarıyla anlattı. Zarrab'ın yazdıklarını ise davayı takip eden sozcu.com.tr Ankara Temsilcisi Zeynep Gürcanlı, duruşmadan sonra tek tek kağıda geçirdi. İşte Zarrab'ın çizdikleri...

zarrab-notlari-1 zarrab-notlari-2 zarrab-notlari-3 zarrab-notlari-4

Zarrab'ın sahte nakliye evraklarının nasıl gerçek gibi gösterileceği konusunda kilit bilgileri davanın 'sanığı' Hakan Atilla'dan öğrendiğini iddia etti.

Saat 19:00 Zarrab, Dubai'deki 'işlemlerine' ilişkin sunumunu bitirdi. Savcı kanıt olarak bir ses kaydı sunmak istediğini açıkladı.

dosya-fotosu
Saat 18:40 Duruşmayı takip eden ABD'li gazeteci Adam Kalsfeld, jüriye de dağıtılan 'duruşma albümünde' Zarrab'ın fotoğrafını da paylaştı.

Saat 18:20 Zarrab, Dubai'de gıda ticareti yapan Centrica Dubai ve Volgam şirketlerine ilişkin "Bu şirketler sizin mi?" sorusuna yönelik, "Evet, kesinlikle benim" yanıtını verdi.

Saat 18:15 'Gıda ticareti' konusunun ardından duruşmada Zarrab'ın Dubai'deki şirketine ilişkin konu gündeme getirildi. Zarrab Duabi'de nasıl gıda ticareti yaptığını şema üzerinde anlatmaya başladı.

Saat 18:05  Zarrab, Süleyman Aslan ve Hakan Atilla ile yaptığı görüşmeden sonra 'gıda ticaretine' ilişkin yöntemi sonuçlandırdığını söyledi.

Saat 17:50 Reza Zarrab, bu tapeye ilişkin "Süleyman Aslan ile gıda ticareti konusunu mümkün hale getirmek için yeterli gümrük belgelerini nasıl toplayacağımızı konuştuk" dedi.

Saat 17:45 -
Duruşmada; 2013 yılının Nisan ayında, altın ticaretinin yerine öngörülen 'gıda ticaretine' ilişkin Reza Zarrab'ın davada tutuklu yargılanan Hakan Atilla ile konuşmaları görüşülüyor. Salonda bu tapeler dinletildi.

Saat 17:40 -
Davada dünkü duruşmada da görüşülen 'gıda ticareti' konusu görüşülüyor.

Saat: 17: 27 - Zarrab davasının hakimi Richard Berman bugünkü duruşma başlamadan önce 'tape uyarısı' yaptı. Reza Zarrab'ın tanık olarak ifade verdiği duruşmanın hakimi Berman, savcıya "Telefon konuşması kaydı dinletilecekse tamamı dinletilecek ve hem Türkçe hem de İngilizcesi ekrana verilecek. Hassas bir konu" dedi. Berman tapelerin 'sadece bir bölümünün' kullanılmasına 'yanlış anlaşılmalara yol açtığı iddiasıyla' tepki gösterdi. Hakim Berman buna örnek olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin geçtiği, Zarrab ile yardımcısı Happani'nin arasındaki bir telefon konuşmasını örnek gösterdi.
Saat 17:25 -Bugünkü duruşma öncekilerin aksine kısa sürecek. Mahkeme heyeti duruşmanın 4 buçuk saatte tamamlanacağını açıkladı.

Salı günü başlayan davada Zarrab; Çarşamba ve Perşembe günü tanık sıfatıyla ifade vermişti. Duruşmalarda Zarrab, İran'a yönelik ambargoyu nasıl deldiğini tüm detaylarına kadar anlatmış ve eski bakan Zafer Çağlayan ile eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan için de rüşvet iddialarında bulunmuştu. Zarrab bugünkü duruşmada da ifade vermeye devam ediyor.

[old_news_related_template title="Duruşmanın üçüncü gününde neler yaşandı? işte tüm detaylar..." desc="Zarrab’ın Çağlayan’a verdiği paraya ilişkin hesap dökümü de mahkemede resmen “delil” olarak kayıtlara girdi. Bir dönem Türkiye’de 'cari açığı kapatan kişi' olarak lanse edilen Reza Zarrab, New York’taki mahkemede itirafa doymuyor. İşte duruşmanın ikinci gününden notlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/zarrab-47.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/tapeler-tek-tek-soruldu-zarrab-evet-efendim-hepsi-dogru-2113113/"]

[old_news_related_template title="Duruşmanın ikinci gününde neler yaşandı? İşte tüm detaylar..." desc="Eski Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, ABD’nin İran yaptırımlarının ihlal edilmesiyle suçlandığı davada tanık olmayı kabul eden Türk ve İranlı iş adamı Reza Zarrab, New York’ta devam eden duruşmanın ikinci gününde ifade vermeye devam etti. Duruşmada savcılık makamı; Reza Zarrab ve Mehmet Hakan Atilla arasında geçen ve İran'la para ticaretinin konuşulduğu belirtilen bir görüşmenin ses kaydını dinletti. Atilla'nın avukatları ise bu kaydın İngilizce tercümesine itiraz ettiler. Öte yandan Zarrab; eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’e Çin’deki bankalara referans olması için 100 bin dolar rüşvet verdiğini de iddia etti. İşte duruşmadan notlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/zarrab-487-4.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-reza-zarrab-ifade-vermeye-devam-ediyor-2112522/"]