Barcelona'dan CNN Türk yayınına katılan Yunus Emre Erbaş, Katalan basınında ikinci bir minibüs olduğu yönündeki iddiaları aktardı.


2017-08-17t163717z_320537816_lynxnped7g1f2_rtrmadp_3_spain-barcelona

Saldırının olduğu bölgeye 1 kilometreye uzaklıkta olduğunu söyleyen görgü tanığı Yunus Emre Erbaş saldırı için şunları söyledi:

Etrafta ambulans sesleri var. Polis eve veya kapalı alanlara gidin çağrısı yapılıyor.

ekran-alintisi10

Saldırıyı Barcelona'yı çok iyi bilen biri yapmış olabilir. Çünkü en kalabalık saatinde bu saldırı yapıldı. Olabilecek en kötü saatte oldu. Çok kalabalık saatti. Çok profesyonel bir saldırı gibi duruyor.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... İspanyol basını: Saldırı Türk restoranına" desc="Son dakika haberi... Barcelona'da kentin en ünlü alışveriş caddelerinden La Rambla'da yayalara yönelik terör saldırısını gerçekleştiren kişiler, ardından yakınlardaki El Raval semtinde bir bar-restorana daldılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/res.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-barcelonadan-yeni-goruntuler-1978000/"]

Minibüs saldırısının yaşandığı yer ile restorant arası en fazla 2 dakikalık mesafede...

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Barcelona'da ikinci şok! Önce minibüsle kalabalığın arasına daldılar sonra restoran bastılar" desc="İspanya'nın Barcelona kentinde beyaz bir kamyonetin sürücüsü, şehrin en kalabalık ve turistik caddelerinden biri olan Las Ramblas'ta aracını yayaların üzerine sürdü. İspanyol medyası da saldırı sonrası minibüste bulunan iki kişinin elindeki silahlarla bir restorana girdiği duyuruldu. İlk bilgilere göre olaylarda 2 kişinin hayatını kaybetti en az 25 kişinin yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/sur-sondakika-44.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-haberi-barcelonada-minibus-kalabaligin-arasina-daldi-1977888/"]

İKİNCİ MİNİBÜS İDDİASI

Katalan basınında ikinci bir minübüs daha olduğu söyleniyor. Ama bu minibüsün nerede olduğu bilinmiyor."

basliksiz-5

MİNİBÜS BULUNDU

Barselona'nın 70 kilometre kuzeyindeki Vic şehrinde polis ekipleri, saldırıyla bağlantılı olduğu sanılan ikinci bir minibüsü ele geçirdi. Yetkililer, saldırıda kullanılan beyaz minibüsün Fiat model ve 7083 JWD plakalı olduğunu kaydetti.