Referandum sonrası dış basına ilk söyleşiyi veren Erdoğan, CNN'den Becky Anderson'a konuştu. Ak Saray'da yapılan söyleşide Erdoğan, yeni yetkilerin kendisini bir diktatör yapmadığının ısrarla altını çizdi ve "Bu Erdoğan'a ait bir sistem değildir. Ben bir faniyim, her an ölebilirim. Her an ölmeye mahkum olan bir insan için böyle bir sistem hazırlanabilir mi" dedi.

erdcnnint3242ÖNEMLİ OLAN MAÇI ALMAK


CNN'in söyleşiye dair haberinde, 'Evet' oylarının çok az bir farkla kazandığı hatırlatıldıktan sonra Erdoğan'ın şu ifadelerine yer veriliyor: "Ben futbolun içinden geliyorum aslolan maçı kazanmaktır. 1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil önemli olan maçı almaktır."

Öte yandan Cumhurbaşkanı, "14-15 yıldır diktatör ifadesini kullanıyorlar. Diktatörlüklerde başkanlık sistemi olacak diye bir şey yok. Burada sandık var, demokrasi gücünü halktan alır. Bu da milli iradedir. Yeni sistem Türkiye'nin demokratik tarihinde bir dönüşümü temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

"TRUMP TEBRİK ETTİ"


Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın referandum sonucu nedeniyle kendisini tebrik ettiğini söyledi. Erdoğan, Trump ile yaptığı görüşmeden olumlu sinyaller aldığını belirtti ve ABD ile Türkiye'nin müttefik iki ülke olarak birçok sorunu çözebileceğini ifade etti.

GÜLEN MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Fetullah Gülen'in iadesi konusunda umudum var ve bu umudu korumak istiyorum' diye konuştu.

MELİH GÖKÇEK'İN CNN'İ KÖTÜLEDİ


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Erdoğan'ın CNN International'a verdiği röportajın yayınlandığı saatlerde ilginç bir tweet attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum sonrası röportaj vermek için tercih ettiği ilk yabancı basın kuruluşu CNN için Gökçek, "Her bülteninde Türkiye aleyhinde haber yapıyor" yazdı.

[embed]https://twitter.com/06melihgokcek/status/854421662988550144[/embed]