Merkezi Londra'da bulunan Suudi Arabistan gazetesi Elaph'a açıklamalarda bulunan İsrail İstihbarat Bakanı Yisrail Katz, "Askeri harekata girişip onlara engel olacağız, tıpkı Suriye'de olduğu gibi. Çok daha geniş ve güçlü bir saldırı olacak, bu kez tüm Lübnan hedef alınacak" dedi.

[old_news_related_template title="İstanbul'a gelmeyen Prens'e İsrail'den utanmaz davet" desc="Bugün İstanbul'da düzenlenen zirveye katılmayarak tepki çeken Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a İsrail'den davet geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/selman-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/israilden-suudi-prense-utanmaz-davet-2130802/"]
"TAŞ DEVRİNE DÖNDÜRECEĞİZ"

İran'ın bölgede füze tesisi inşasında olduğunu vurgulayan Katz, buna engel olacaklarını dile getirdi.

Katz, İsrail'in 2006'daki savaşta Hizbullah'a karşı büyük bir hezimete uğrayarak Lübnan'dan geri çekilmek zorunda kalmasına da değindi. Katz, 11 sene önce yaşanan olayla bir piknikle karşılaştırdı ve "Size ifade ediyorum, Lübnan'ı taş devrine çevireceğiz" dedi.

[old_news_related_template title="İsrail'den İİT'nin Kudüs açıklamasına ilk tepki" desc="İstanbul'da toplanan ve Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdıklarını açıklayan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın bildirgesine yanıt veren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Müslüman devletlerin bu açıklamasından 'etkilenmediğini” söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/12/netanyahu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/israilden-iitnin-aciklamasina-ilk-tepki-2131331/"]
"SAVAŞ İSTEMİYORUZ AMA..."

İsrailli Bakan, "Aynı zamanda, savaş istemiyoruz, Lübnan'a zarar vermekle ilgilenmiyoruz ama bir Lübnanlının bize saldırmasını kabul etmeyeceğiz" dedi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da kısa süre önce Suudi Arabistan medyasına konuşmuş, tarihte bir ilk olarak gösterilen bu olay Suudi Arabistan-İsrail yakınlaşmasına kanıt olarak sunulmuştu. İsrailli komutanın Suudi Arabistan medyasına konuşmasıyla yaşanan şaşkınlığın gerekçesi, ilk kez yüksek rütbeli bir İsrailli askerin Suudi Arabistan’daki bir yayın organına konuşmasıydı.

Katz, Kudüs krizi konusunda Suudi Arabistan'ın İsrail-Filistin krizine ilişkin barış sürecinde rol oynayabileceğini öne sürdü.

Tahran yönetimini bölgedeki gerçek ve en büyük tehdit olarak nitelendiren Eisenkot, İran'a karşı Riyad’la tam mutabakat içinde olduklarını söylemişti.