ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Kremlin'den açıklama yapıldı. Açıklamada, Trump ile Putin'in 'birbirine eşit' olarak ilişkileri geliştirme konusunda anlaştıkları belirtildi. Trump ile Putin, İran'ın nükleer meselesi, Ukrayna sorunu ve İsrail-Filistin çatışması da dahil olmak üzere bir dizi küresel konu hakkında 'olumlu' görüşmede bulunduklarını bildirildi.

Sputnik'te yer alan habere göre Kremlin, Trump ile Putin'in Suriye'de IŞİD'e karşı işbirliği oluşturacaklarını vurguladı: "Her iki taraf da Rus-Amerikan ilişkilerinin eşitler seviyesinde, karşılıklı kazanç temeli üzerinde, yapıcı bir zeminde gelişmesi için işbirliğe istekli olduğunu beyan etti." İki lider ilk teması Trump'ın seçimleri kazanmasının ardından, geçen yılın kasım ayında kısa süren bir telefon görüşmesi çerçevesinde gerçekleştirmişti. Liderler, söz konusu görüşmede ABD ile Rusya arası ilişkilerin normalleşmesi yönündeki niyetlerini beyan etmişti.

Cuma günü Putin ile ilişkiler hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, "Umarım muhteşem bir ilişkimiz olur. Bu mümkündür. Bu işin yürümemesi de muhtemel. Neler olacağını göreceğiz" demişti. Putin, ABD'nin Rusya'ya yaptırımları kaldırmak için 'zamanın henüz çok erken' olduğunu da söylemişti.