ABD Federal tutukevleri resmi sitesinde yer alan bir bilgi, Türkiye'yi hareketlendirdi. İnternet üzerinden ulaşılabilen ABD federal hapishanelerindeki tutukluların son durumu hakkında bilgi veren resmi sitede, Zarrab'ın 9 Eylül günü serbest bırakıldığı bilgisi yer aldı.

Ancak Zarrab'ı yargılayan New York Güney Bölge Federal Mahkemesi kayıtlarında, Zarrab'ın serbest bırakıldığına ilişkin bir karar bulunmuyor. ABD resmi mahkeme kayıtlarında Zarrab dosyasına giren son bilgi, AKP'li eski bakan Zafer Çağlayan'ın da davaya dahil edilmesine ilişkin son iddianeme. Zarrab'ın serbest bırakılmasına ilişkin mahkeme yargıcı Richard Berman'ın herhengi bir kararı ise dava dosyasına girilmemiş durumda.

[old_news_related_template title="ABD'deki Çağlayan dosyasından flaş detay" desc="ABD'de tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasına, dün yayınlanan ek iddianameyle 'sanık' olarak eklenen AKP'li eski Bakan Zafer Çağlayan ve Halkbank Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan hakkında, 'gözaltı kararı' da çıkarılıyor. Karar, iddianamenin altına, gözaltı kararlarına bakan Amerikalı Sulh Hakimi'nin el yazısıyla düştüğü notta yer aldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/detay8801.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/abddeki-caglayan-dosyasindan-flas-detay-2003885/"]

SAVCILIĞA GÖRE ZARRAB HÂLÂ TUTUKLU

Ancak New York Güney Bölge savcılığı, Zarrab'ın salıverilmediğini, hâlâ tutuklu olduğunu bildirdi.

SÖZCÜ'nün ulaştığı savcılık kaynakları, Zarrab'ın salıverilmesine ilişkin bir mahkeme kararı bulunmadığını, kendisinin hâlâ federal hapishanede olduğunu bildirdiler.

Aynı kaynaklar, sözkonusu bilgi karmaşasının ABD Federal Cezaevi sistemindeki bir teknik karışıklıktan kaynaklanmış olabileceğini de ifade ettiler.

[old_news_related_template title="Zafer Çağlayan'ın saati kanıt olarak yer aldı!" desc="ABD'de dün yayınlanan iddianame ile tutuklu yargılanan Reza Zarrab davasına 'sanık' olarak dahil edilen AKP'li eski Bakan Zafer Çağlayan'ın, 17-25 Aralık operasyonları döneminde Türkiye'de de çok konuşulan saati, dava dosyalarında 'kanıt' olarak yer aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/saat.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/zafer-caglayanin-saati-kanit-olarak-yer-aldi-2003886/"]