İltica talebinde bulunanların beş kişi olduğu, bunlardan ikisinin general rütbesinde olduğu, askerlerden birinin karısı ve çocuğuyla birlikte geldiği belirtiliyor. İkisi general beş kişinin, cuma günü akşam saatlerinde Frankfurt’a indiği ve burada hemen "İltica başvurusu" yaptığı öğrenildi.

Generaller ve beraberindekilerin Yunanistan üzerinden geldiği ancak bu kişilerin, Yunanistan'dan iltica isteyenlerden olmadığı vurgulandı. İki generalin Frankfurt Havalimanı'na nasıl geldiği henüz bilinmiyor. Söz konusu generallerin, "tarifeli uçakla gelip gelmediği" de net değil. Ancak geçmişte birçok ilticacının söz konusu havalimanının kargo bölümü üzerinden ülkeye geldiği iddia edilmişti.

Generallerin kimlikleri ve tam rütbeleri açıklanmadı. Basına verilen bilgide "yüksek rütbeli iki general" ifadesi kullanıldı. Generallerin 15 Temmuz darbe teşebbüsüne iştirakle suçlanıp tutuklanmaktan çekindikleri ve bu nedenle iltica başvurusunda bulundukları açıklandı.

Söz konusu iki generalin gözaltında tutulduğu ve bugün Frankfurt’a 60 kilometre uzaklıktaki Giessen şehrine götürüleceği ve orada ilk başvuru merkezine yerleştirileceği öğrenildi.