Televizyonda yaptığı kısa konuşmada Abadi, "Operasyonda yeni aşamanın başladığını bildiriyoruz, Musul'un batısını özgürleştirmek için Ninova'ya geliyoruz" dedi.

Harekâta katılan yüzlerce askeri araç, hava desteğiyle birlikte dinci teröristlerin üzerine yürütüyor.

Korgeneral Abdülamir Yarallah, harekâtın ilk saatlerinde eni misilleme biriminin, Musul Havalimanı yakınlarındaki iki köyü IŞİD'den temizlediğini açıkladı.

Askeri ve idari yetkililer kentin batısına yapılacak operasyonun, "dar sokaklar ve bölgede yaşayan yaklaşık 750 bin sivil" göz önüne alındığında daha çetin geçeceğini öngörüyor.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


ABD öncülüğündeki koalisyona komuta eden Korgeneral Stephen Townsend de bugün yaptığı açıklamada, "Musul'un dünyanın herhangi bir ordusu için çok çetin bir savaş" olacağını ifade etti.

Türkiye'nin Musul Harekâtı'na katılmasına şiddetle karşı çıktığı Şii Haşdi Şabi milislerinin de batı cephesinden ilerlediği bildirildi.

MİLYONLARCA BROŞÜR ATTILAR


Irak ordusu dün hava araçlarından hem kentte yaşayan sivillere hem de IŞİD üyelerine yönelik milyonlarca broşür attı.

Halka "Irak ordusunu karşılamak için hazır olun" mesajı verilirken, IŞİD üyelerine ise "teslim olun" çağrısı yapıldı.

Ekim ayında Büyük Musul Harekâtı'nı başlatan Irak güçleri, geçen ay 24 Ocak itibarıyla Musul'un doğusunda kontrolü sağlamıştı.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS


ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından dün yapılan açıklamada, IŞİD'in Musul'daki fiili karargâhının ve ana sağlık merkezinin imha edildiği belirtildi.

Musul şehri, Haziran 2014'te IŞİD'in eline düşmüştü.

Birleşmiş Milletler rakamlarına göre; Musul'un batısında hâlâ 750 bin dolaylarında sivil bulunuyor.

Elektrik, yiyecek ve su kıtlığı, nüfusu insanı bir felaketin eşiğine getirmiş durumda.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS