Kuzey Kore tarafından Gangwon'dan fırlatılan füzelerin 155 kilometre mesafeyi katettikten sonra denize düştüğü bildirildi. Güney Kore haber ajansı Yonhap fırlatılan roketlerin kısa menzilli balistik füze olabileceğini belirtti.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore sonunda vurdu... Ama su bombasıyla!" desc="Son dönemde sesini iyice yükselten ve son yıllarda ABD ve Güney Kore'yi ha vurdu ha vuracak denilen Kuzey Kore, sonunda hedeflerini vurdu. Fakat Kim Jong-un, saldırıyı havadan değil barajlar üzerinden gerçekleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/2017-02-11t235928z_502637280_rc127680b830_rtrmadp_3_northkorea-missiles.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kuzey-kore-sonunda-vurdu-ama-su-bombasiyla-1982812/"]
ÜÇ ADET FÜZE FIRLATILDI

ABD Pasifik Komutanlığı da, Kuzey Kore'nin üç adet kısa menzilli balistik füze fırlattığını tespit ettiklerini açıkladı. Sputnik'te yer alan habere göre; gerçekleşen fırlatma, Kuzey Kore'nin bu sene içerisinde gerçekleştirdiği 13. füze denemesi oldu.

[old_news_related_template title="Kuzey Kore, propaganda posteriyle Washington'ı vurdu..." desc="Geçtiğimiz hafta nükleer savaşın eşiğine gelen ABD ve Kuzey Kore arasında gerilim azalsa da Pyongyang yönetimi sert bir tutum izlemeye devam ediyor. Pyongyang yönetimi, yayınladığı propaganda posterleriyle adeta, 'Bu sürtüşme bitmedi' mesajı verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/koree2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/kuzey-kore-propaganda-posteriyle-washingtoni-vurdu-1977669/"]

EMRİ KİM JONG VERDİ

kore

ABD ile nükleer gerilimin sürdüğü Kuzey Kore'de resmi medya, Çarşamba günü Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, kıtalararası balistik füzelerde (ICBM) kullanılmak üzere katı yakıt motoru ve savaş başlığı uçları imalatının arttırılması için emir verdiğini duyurmuştu.

Kuzey Kore'den yayınlanan fotoğraflar Pyongyang'ın 'Pukguksong-3' adlı yeni bir balistik füze geliştirdiğini de ortaya koymuştu.