Vatandaşlara bölgeden uzak durmaları çağrısı yapıldı. Bomba imha ekiplerinin de koleje gönderilmesi, şüpheli paket alarmı yaşandığı ihtimalini akıllara getirdi.

Bu şüphemiz İngiltere polisinden gelen açıklamayla doğrulandı. Yapılan inceleme sonucu şüpheli pakette bomba bulunmadı.

Olayın son bulduğu belirtilirken, güvenliği tehdit eden bir durumun bulunmadığı açıklandı.

İngiltere Pazar günü Ariana Grande konserinin bitimiyle yaşanan canlı bomba saldırısıyla sarsılmıştı.

Salam Abedi adlı Libya asıllı 22 yaşındaki bir Britanya vatandaşının düzenlediği saldırıda 22 kişi hayatını kaybetmişti.

[old_news_related_template title="Katliamcının arkadaşları da tecavüzcü çıktı!" desc="İngiltere'nin Manchester şehrindeki Ariana Grande konserini kana bulayan intihar bombacısı Salman Abedi'nin (22) çocukluk arkadaşlarının tecavüzcü olduğu ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/bombacivetecavuzculer.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-katliamcinin-arkadaslari-da-tecavuzcu-cikti-1868395/"]

Bu gelişmenin ardından ülkede terör tehdidi seviyesi "kritik" olarak belirlenmişti. Bu da her an yeni bir terör saldırısı yaşanabileceği anlamına geliyor.

İngiltere'de 3 bin 800 ordu mensubunun güvenliğin sağlanması için kritik bölgelere konuşlandırılacağı açıklanmıştı.


ŞİMDİYE KADAR BİLDİKLERİMİZ NELER?


Şu ana kadar kanlı saldırı hakkında bilinenler şu şekilde:

• Güvenlik güçleri, Manchester Arena’daki Ariana Grande konseri bittikten hemen sonra yaşanan patlamada en az 22 kişinin öldüğünü doğruladı. Hayatını kaybedenler arasında çocuklar da bulunuyor.

• Saldırıyı 22 yaşındaki Libya kökenli Salman Abedi gerçekleştirdi. Abedi’nin Salford Üniversitesi’nde okuduğu açıklandı. Abedi’nin güvenlik güçleri tarafından bilindiği fakat tıpkı Westminster saldırısını düzenleyen Khalid Masood gibi “yüksek bir risk” olarak görülmediği ortaya çıktı.

• Dünyayı şoke eden olayı dinci terör örgütü IŞİD Telegram üzerinden üstlendi. Ancak bu bilgi, bağımsız kaynaklarca doğrulanmış değil.

• Yetkililer 59 kişinin hastaneye kaldırıldığını, 60 kişinin ise patlamayı takiben olay yerinde sağlık görevlilerince tedavi edildiğini ifade etti. Hastaneye kaldırılanlardan 12’sinin 16 yaşın altında olduğu belirtildi.

• Manchester Arena saldırısı, 7 Temmuz 2005’te gerçekleştirilen Londra bombalamalarının ardından İngiltere tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayıtlara geçti.

[old_news_related_template title="Manchester katliamıyla ilgili kritik bilgiler bir bir ortaya çıkıyor" desc="İngiltere'nin Manchester kentindeki Ariana Grande konserinde canlı bomba saldırısı düzenleyen Salman Abedi'yle ilgili birbirinden kritik bilgiler basına sızmaya devam ediyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/abedi.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-ingiltere-katliamiyla-ilgili-kritik-bilgiler-bir-bir-ortaya-cikiyor-1868551/"]

• Patlama esnasında konser salonunda yaklaşık 21 bin kişi olduğu belirtildi.

• Şimdiye kadar adı açıklanan kurbanlar şöyle: 18 yaşındaki Georgina Callander, sekiz yaşındaki Saffie Roussos, 26 yaşındaki John Atkinson, 32 yaşındaki Kelly Brewster, 15 yaşındaki Olivia Campbell, 32 yaşındaki Kelly Brewster, 44 yaşındaki Alison Howe, 43 yaşındaki Lisa Lees, 29 yaşındaki Martyn Hakan Hett, 42 yaşındaki Marcin Klis, 39 yaşındaki Angelika Klis ve yaşı henüz tespit edilemeyen okul çağındaki Megan Hurey.

• İngiltere polisi önceliğinin saldırganın tek başına (yalnız kurt) hareket edip etmediğini belirlemek olduğunu duyurdu.

• Güvenlik güçleri Salman Abedi’nin yalnız çalışıp çalışmadığını öğrenmek için soruşturmayı derinleştirdi. İncelemeler sonrasında akşam saatlerinde 3 kişi daha gözaltına alındı.

• NBC’ye konuşan ABD’li yetkililer, Abedi’nin ailesinin geçmişte güvenlik güçlerini uyardığını ve çocuklarının ‘tehlikeli’ olduğunu söylediğini açıkladı. Söz konusu yetkililer, Abedi’nin daha komplike bir bomba yapmak için dışarıdan yardım almış olabileceğini açıkladı.

• Manchester’ı kana bulayan terörist soruşturması ülke sınırlarını aştı. İntihar bombacısı Abedi’nin kardeşi ve babası gözaltına alındı. İki şüpheli Libya'nın başkenti Trablus'ta gözaltına alınırken, kardeşinin özel terör eğitimi aldığı kaydedildi.