Bazı Filistinliler, telefona erişimlerinin sağlanması ve avukatlarıyla görüştürülmesi, daha iyi sağlık hizmeti ve tecrite son verilmesi gibi birtakım insani taleplerini duyurmak için İsrail hapishanelerinde açlık grevine başlayan tutsaklara destek için Beytüllahim kentinde gösteri düzenledi.

'Özgürlük ve Haysiyet' adı verilen eylemlerle dayanışma gösteren Filistinliler, el Azza mülteci kampından yürüyüşe başladı.

İsrailli güvenlik güçleri, Filistin bayrakları taşıyan ve İsrail karşıtı slogan atan gruba Beytüllahim kentinin kuzey girişinde müdahale etti. Orantısız güç kullandığı görüntülere yansıyan güvenlik güçleri, kalabalığı dağıtmak için flaş bombaları ve gözyaşartıcı gaz kullandı.

[old_news_related_template title="Şerefsizler açlık grevi yapılan cezaevinin önünde mangal yaptı" desc="Cezaevi şartlarının iyileştirilmesi için geçen hafta açık uçlu açlık grevine başlayan Filistinlilerin bulunduğu bir hapishanenin önünde, bir grup aşırı sağcı İsrailli 'mangal' yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/serefsizler.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-serefsizler-aclik-grevi-yapilan-cezaevinin-onunde-mangal-yapti-1807161/"]

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre; bir Filistinli gözaltına alındı, birçok kişi ise ağır gaz solunumu nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi'nin gençlik kolları, Batı Şeria’da bulunan Ofer Askeri Hapishanesi'nin önünde toplanarak, açlık grevlerini protesto etmek ve grev yapan tutsakların iradesi kırmak için mangal yapmıştı.

[caption id="attachment_1808946" align="alignnone" width="880"]FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS[/caption]