Beyaz bir kamyonet başkentin merkezinde bulunan London Bridge (Londra Köprüsü) üzerinde kaldırıma çıkarak yayaların arasına daldı.

Akabinde köprünün güney bitişiğinde bulunan, restoranları ve barlarıyla ünlü Borough Market semtinde araçtan inen saldırganlar çevredeki insanları bıçakladı.

Yerel saatle 22:00 civarında (TSİ 00:00) yaşanan olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi. Londra Ambulans Servisi ise en az 48 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Yaralıların arasında 2 Fransa vatandaşının bulunduğu açıklandı. Saldırıdan etkilenen iki Avustralya vatandaşından birinin ise hastanede tedavi aldında olduğu öğrenildi.

teror

Metropolitan Polisi'nden Mark Rowley, şüphelilerin intihar yeleği gibi görünen bir düzenek giydiklerini, fakat daha sonra bunların sahte olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

Londra Emniyet Müdür Yardımcısı Rowley, olaya üç kişinin karıştığını tahmin ettiklerini açıkladı. Rowley, ihbarın polise yerel saatle 22:08'de yapıldığını, 8 dakika içerisinde üç zanlının da vurularak öldürüldüğünü açıkladı.


TANIKLAR DEHŞETİ ANLATIYOR


Olay esnasında London Bridge'de bulunan BBC muhabiri Holly Jones, "Beyaz bir kamyonet hızlanarak, yaklaşık 80 kilometre hızla geldi ve yoldan saparak yayaların yürüdüğü kaldırımda kalabalığın arasına daldı. Hemen önümde saptı ve yaklaşık 5-6 kişiye çarptı" dedi.

Restoranlarda bulunan insanlar canlarını kurtarmak için kendilerini yere attı. Restoranlarda bulunan insanlar canlarını kurtarmak için kendilerini yere attı.


Saldırı sırasında London Bridge'in altındaki bir barda üç arkadaşıyla birlikte oturan Alex Shellum, BBC'ye şunları söyledi:

"Saat 22:00 gibi bulunduğumuz bara bir kadın gelip yardım istedi. Boğazı ciddi şekilde kanıyordu, kesilmiş gibi görünüyordu. Kanı durduracak birilerini aradık, ardından bar kapandı. Barın önünde acil yardım görevlileri vardı, bir kişiye kalp masajı yapıyorlardı. Silahlı polisler eşliğinde bizi bölgeden çıkarıp koşarak uzaklaştırdılar."

İngiliz Daily Mail gazetesinde yayınlanan bu fotoğrafta boğazından bıçaklanan bir yaralı görülüyor. Yaralının Londralı Geogg Ho olduğu belirtiliyor. Fotoğrafın altında ise Ayes Gokkaya imzası bulunuyor. Fotoğrafı çeken muhtemelen olay yerinde bulunan bir Türk... İngiliz Daily Mail gazetesinde yayınlanan bu fotoğrafta boğazından bıçaklanan bir yaralı görülüyor. Yaralının Londralı Geogg Ho olduğu belirtiliyor. Fotoğrafın altında ise Ayes Gokkaya imzası bulunuyor. Fotoğrafı çeken muhtemelen olay yerinde bulunan bir Türk...


Borough Market'ta bir restoran çalışanı ise yaşananları şöyle anlattı: "Roast restoranın önünde ellerinde büyük bıçaklarla iki adam gördüm. İnsanları bıçaklıyorlardı. İki kişiyi öldürdüler. 'Durun, durun' diye bağırdık, onlara sandalye fırlattık. Polis geldi ve (saldırganı) anında vurdu."

İngiliz Guardian gazetesine konuşan Gerard Vowls adlı görgü tanığı da saldırganları durdurabilmek için onlara sandalye, bardak ve şişe fırlattığını belirterek, "Bana doğru gelip bıçaklamak istediler. Herkesi bıçaklıyorlardı" dedi.

FOTO: REUTERS FOTO: REUTERS

POTANSİYEL TERÖR SALDIRISI


Başbakan Theresa May, olayı "potansiyel bir terör saldırısı" olarak nitelendirdi. Perşembe günü yapılacak erken genel seçimler için yürüttüğü kampanya çalışmalarını yarıda kesen Başbakan bugün acil güvenlik toplantısına (Cobra) başkanlık etti.