Yeni yönetim, Obama ile Trump'ın yemin törenlerini karşılaştıran fotoğrafların medyada yer alması üzerine peş peşe 'skandal' açıklamalar yaparken, şimdi de internet dünyası törene ilişkin ilginç bir iddiayı diline dolamış durumda.

Bugün Türk medyasında da kullanılan bir haber, 20 Ocak'taki törende Trump'ı koruyan bir gizli servis ajanının kolunun 'sahte' olduğunu öne sürüyor.

[old_news_related_template title="Trump Yönetimi'ne kafayı yediren kare!" desc="Donald Trump'ın yemin töreni ile selefi Barack Obama'nın ilk yemin törenini kıyaslayan fotoğraf, yeni Washington Yönetimi'ni adeta çileden çıkardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/trump-obama.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-yonetimine-kafayi-yediren-kare-1637739/"]

Bu iddianın kaynağı ise internette yayınlanan görüntüler... Söz konusu görüntülerde, gizli servis personeli olduğu anlaşılan uzun boylu koruma, Trump ve Melania'nın arkasından yürüyor. Ve 'tuhaf' bir şekilde adamın sağ eli uzun bir süre hiç hareket etmiyor.

Plastik gibi görünen elin hiç hareket etmemesi üzerine komplo teorisyenleri hemen işe koyuldu ve şu iddiayı ortaya attı:

"ABD Başkanı Donald Trump ve ailesi tüm dünyanın dikkat kesildiği törende, şimdiye dek görülmemiş bir yöntemle korundu. Trump'ı hemen arkasından takip eden korumalardan birinin dışarıdan görülen sağ kolu sahteydi. Gerçek kolu ise siyah paltosunun içinde, her an ateşe hazır şekilde bir makineli tüfek taşıyordu."

Ancak bu iddianın komplo teorisinden ibaret olduğu, internette yayınlanan görüntülerden net bir şekilde anlaşılıyor. Zira söz konusu gizli servis personelinin eli hareket ediyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... Trump çok hızlı başladı!" desc="ABD'de Senato Dış İlişkiler Komitesi, 20 Ocak'ta Beyaz Saray'a çıkan Donald Trump'ın Dışişleri Bakanlığı'na aday gösterdiği Rex Tillerson için bir oy farkla onay kararı aldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/sur-sondakika-147.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-trump-cok-hizli-basladi-1639299/"]