von der Leyen, "Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli" dedi. Passauer Neue Presse gazetesine açıklama yapan Savunma Bakanı, "Türkiye'nin demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden uzaklaşmasını" eleştirirken Türkiye'nin doğal olarak sınırındaki Suriye savaşından etkilendiğini ve terör tehdidiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden von der Leyen, Türk hükümetinin, işlerini kolaylaştırmadığını belirtti.

"NATO'NUN DEVREYE GİRMESİ İYİ OLDU"

Deutsche Welle'nin haberine göre von der Leyen, "Türk hükümetine karşı fazlasıyla sabır gösterildiğini" vurguladı. Almanya Savunma Bakanı, "Türkiye kendisinin talep ettiği saygıyı bize de göstermeli" şeklinde konuştu.
son-dakika

Federal Meclis Savunma Komisyonu'ndan bir heyetin Konya'daki NATO üssünü ziyaret etmesine Türk hükümetinin izin vermesini ise memnuniyetle karşılayan Almanya Savunma Bakanı, "NATO'nun bu konuda devreye girmesinin iyi olduğunu" ifade etti.

[old_news_related_template title="Konya'daki NATO Üssü'nde sıcak gelişme" desc="Ankara-Berlin hattında büyük bir gerilime neden olan Konya'daki NATO Üssü hakkında sıcak bir gelişme yaşandı. NATO Genel Sekreter Yardımcısı Gottenmoeller'in davetiyle Alman vekiller Konya'ya ziyaret gerçekleştirecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/konya-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/almanlar-konyadaki-nato-ussune-geliyor-1964598/"]